13. června 2015 • 14:45

Čech prý odejde do Arsenalu příští týden. Chelsea dostane o milion víc

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odchod brankáře Petra Čecha do Arsenalu je zase blíž. Chelsea je připravena uvolnit českého reprezentanta do jiného klubu za sumu deseti milionů liber, tedy skoro 390 milionů korun. A Arsenal je podle posledních zpráv britského listu Daily Mail připravený vysázet na dřevo ještě o jeden milion víc (zhruba 38 milionů korun). Věci se dají do pohybu v příštím týdnu.



Manažer Chelsea José Mourinho se nechal slyšet, že by Čecha nerad pouštěl ke konkurenci v Anglii. Teď to ale vypadá, že se bude muset smířit s tím, že se jednička české reprezentace a čtyřnásobný vítěz Premier League odstěhuje do jiného londýnského klubu a stane se poprvé v životě „kanonýrem“.

„Blues“ požadovali za Čecha skoro 400 milionů korun a možná čekali, že na nabídku nikdo nekývne. Jenže konkurent z Emirates Stadium je připravený hrábnout do kasy a vytáhnout ještě o milion liber více. Zájem o zkušeného gólmana měl i francouzský PSG, ale vypadá to, že navrch má právě Arsenal. Čech by nemusel řešit stěhování, jeho rodina je v Londýně spokojená a jedinou změnou by byla nová fotbalová adresa.

Čech se v posledních dnech plně soustředil na kvalifikaci o postup na EURO 2016, kde tým trenéra Pavla Vrby v pátek prohrál na Islandu 1:2, teprve nyní začne řešit svou budoucnost. Ale všechno nahrává tomu, že Arsenal je v boji o jeho služby favoritem a Čech se brzy stane spoluhráčem Tomáše Rosického .

Snaha Arsenalu o angažování zkušeného gólmana vyvolala řadu otazníků, co bude se současnými brankáři Gunners - Wojciechem Szczęsnym a Davidem Ospinou. To ale není Čechův problém. Stejně tak se mluví o tom, že by měl v klubu podepsat nový kontrakt Theo Walcott.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud