18. července 2017 • 09:03

Lukaku přelstil soupeře a dal první gól za United. Spoluhráč předvedl zkrat

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned ve druhém utkání za United se trefil. Útočník Romelu Lukaku, posila za skoro 2,3 miliardy korun, rozhodl přípravné utkání Manchesteru v USA proti Real Salt Lake. A stálo to za to, belgický střelec si doslova pohrál s brankářem i obráncem soupeře. Ne všechno ale muselo trenéra United Josého Mourinha potěšit. Velký zkrat totiž předvedl obránce Antonio Valencia a se zraněním zase odešel do kabin záložník Juan Mata.



United si připsali výhru i ve druhém zápase v USA. Po triumfu 5:2 nad Los Angeles, kterou režíroval mladý útočník Marcus Rashford, se tentokrát ale nadřeli o dost víc. Real Salt Lake porazili 2:1. A hrdinou byl Romelu Lukaku.

Čtyřiadvacetiletý útočník, který přišel do United v létě z Evertonu, utkání rozhodl. Ještě před ním nejdříve poslal outsidera překvapivě do vedení Luis Silva, aby ve 29. minutě vyrovnal ofenzivní záložník Henrich Mchitarjan. Pak už přišla Lukakova chvíle.

Belgičan dostal od Mchitarjana výbornou přihrávku za obranu a i když to vypadalo, že neměl ideální první dotyk, dokázal ze všeho udělat parádní představení. Míč totiž skvěle zasekl, čímž oklamal brankáře i obránce. Pak už měl úlohu snadnou.

Lukaku po gólu rozdával úsměvy na všechny strany a fanoušci byli nadšení. Jejich nový forvard totiž čekal na první gól v novém dresu jen lehce přes 80 minut. To by šlo.

VIDEO | První Lukakův gól za Manchester United

Druhý poločas dopadl pro United hůře. Ne výsledkově, na výhře 2:1 už se nic nezměnilo. V 59. minutě ovšem odkulhal do kabin španělský záložník Juan Mata, který musel kvůli zranění střídat. Teprve se uvidí, jak dlouho bude chybět.

Za chvíli ho následoval pravý obránce Antonio Valencia. Toho ale Mourinho vystřídat nemohl, protože jeho svěřenec musel ze hřiště kvůli červené kartě. I když se portugalský kouč vyloučení divil, opakované záběry dávají sudímu za pravdu.

Valencia předvedl opravdu hloupý a hodně nepříjemný faul zezadu, soupeře nakopl přes obě nohy. Ten zůstal ležet v bolestech na trávníku. Od 67. minuty si tak United vyzkoušeli hru o deseti. Zvládli ji bez inkasovaného gólu.

Tým Josého Mourinha je každopádně teprve na začátku přípravy, stejně jako v utkání proti Los Angeles protočil o poločase Portugalec kompletně svou sestavu. Brzy by se navíc mohl k United připojit záložník Ivan Perišič, o jehož příchod z Interu se jedná.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud