17. července 2017 • 10:02

Šéf Sampdorie: Nemocný Schick? Fraška! Můžeme ho prodat jinam

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Budoucnost Patrika Schicka je stále nejasná. Story o jeho přestupu ze Sampdorie do Juventusu není u konce. Majitel janovského klubu Massimo Ferrero přestává mít trpělivost. Poté, co se italskému šampionovi údajně nelíbila první zdravotní prohlídka, a donutil českého fotbalistu k druhé, nechápavě prohlásil: „Schick je zdravý. Pokud Juventus z dohody vycouvá, vezmeme si ho zpátky a prodáme jiným zájemcům.“



První oficiální prohlídku podstoupil 21letý útočník již v průběhu EURO do 21 let, když si ze šampionátu v Polsku odskočil do Turína. Vše nasvědčovalo tomu, že po turnaji Juventus oznámí Schicka jako svého nového hráče.

Jenže to se zatím nestalo. Italská média se v případu začala šťourat a přišla s tvrzením, že zdravotní prohlídka u mladého fotbalisty odhalila problémy se srdcem. Ačkoliv to hráčův agent Pavel Paska kategoricky vyloučil, o pár dní později byl se Schickem vyfotografován v komplexu Juventusu, kde se měl český útočník podrobit druhé prohlídce.

Šéf Sampdorie však jakékoliv zdravotní problémy odmítá. „Je to fraška. Přestaňte řešit něco, co je nesmysl. Nemocní jsou nemocní a zdraví jsou zdraví. Schick není ‚zdravý‘. On je opravdu zdravý,“ sdělil webu Il Secolo XIX.

Patrik Schick smutní právem, on ani Češi se do semifinále EURO U21 nepodívají
Patrik Schick smutní právem, on ani Češi se do semifinále EURO U21 nepodívají

„To co v Juventusu při prohlídce našli, nic neznamená. Pokud chtějí z dohody vycouvat, vezmeme si ho zpátky a prodáme ho dalším čtyřem klubům, kteří jsou připraveni jej koupit,“ pokračoval Ferrero.

I přesto si však stále myslí, že objev minulé sezony opustí Janov a zamíří do kádru italského šampiona. „Pokud ne, tak půjde k nám a navýšíme jeho cenu. Prodejní klauzule už není platná a my ho můžeme prodat například za 40 až 50 milionů eur,“ uvedl Ferrero.

Sampdoria prý není ochotna Juventusu nijak zvlášť vycházet vstříc a trvá si na svých požadavcích. „Schick může hrát. Tyhle spekulace jen ničí pověst jednoho z největších talentů v Evropě,“ dodal šéf přístavního klubu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud