22. července 2015 • 04:25

Trenér Lička hodnotí šampiony bez práce. Buldok, bavič i „tanečník“

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Trenér Verner Lička slavil s týmem fotbalistů bez angažmá triumf na mistrovství EvropyTrenér Verner Lička slavil s týmem fotbalistů bez angažmá triumf na mistrovství EvropyFOTO: Koláž iSport.cz

    Přestože mnoho z nich momentálně nemá práci, fotbalová Evropa o nich mluví. Češi bez angažmá titulem v turnaji FIFpro nadchli fanoušky i experty. Kdo nejvíce tmelil kabinu a kdo si místo oslav zašel do posilovny? Čerstvé mistry Evropy přibližuje pro iSport.cz jejich trenér Verner Lička.

  • Tomáš Fryšták, brankář

    Verner Lička: Náš penaltový specialista, chytil jich celkově snad osm. Jinak má také perfektní přístup. Když jsme porazili Francii, tak šel místo oslav do posilovny. Skutečně má velké předpoklady.

    Tomáš Fryšták v dresu bývalého klubu Tomáš Fryšták v dresu bývalého klubuFoto Jaroslav Legner (Sport)

  • Lukáš Kubáň, obránce/záložník

    Verner Lička: Pamatuji si, že jsem ho chtěl přivést do Ostravy, když jsem tam působil. Je to velký univerzál, byl s námi celou dobu a zahrál výborně na obou stranách obrany i ve středu zálohy. Navíc super parťák. Pokud nenaskočí do první ligy, tak to bude velká škoda.

    Lukáš Kubáň působil mnoho let ve Slovácko, nyní si angažmá hledá Lukáš Kubáň působil mnoho let ve Slovácko, nyní si angažmá hledáFoto Martin Otto

  • Ondřej Kušnír, obránce

    Verner Lička: Vysoký nadstandard, dovolím si říct, že stále patří mezi pět nejlepších českých pravých obránců. Nemá problém s rychlostí, technikou, hraje chytře. Nabídek už dostal několik.

    Ondřej Kušnír Ondřej KušnírFoto Michal Beránek (Sport)

  • Martin Jánošík, obránce

    Verner Lička: Náš benjamínek, nejmladší hráč. A velké překvapení. Tichý kluk, ale na hřišti velmi zdatný. Má zajímavý styl hry, na hřišti tančí, navíc je velmi rychlý. Má to i v hlavě srovnané. Mám informace, že stejně jako Fryšták půjde do přípravy s Bohemkou.

    Fotbalisté bez angažmá na tréninku Fotbalisté bez angažmá na tréninkuFoto Michal Beránek (Sport)

  • Tomáš Josl, obránce

    Verner Lička: Přišel k nám trochu později, nastoupil poprvé v Portugalsku. Bohužel tam udělal faul na penaltu a rozhodčí ho trochu nesmyslně vyloučil. Byl z toho špatný, ale na finálovém turnaji hrál velmi dobře.

    Tomáš Josl působil naposledy v Jihlavě Tomáš Josl působil naposledy v JihlavěFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • Jiří Jarošík, obránce

    Verner Lička: Smekám, co Jirka v životě dokázal. A během těch tří týdnů jsem pochopil proč. Přestože je mu 37 let, přišel neskutečně připravený. Už jsem se dlouho nepotkal s hráčem, který by v jeho věku byl tak svěží a „mladý“. Skutečně náš top hráč, bez něj bychom určitě nevyhráli. Ještě má chuť do dalšího angažmá.

    Jiří Jarošík Jiří JarošíkFoto Michal Beránek (Sport)

  • Mario Lička, záložník

    Verner Lička: V první polovině kempu plnil úlohu lídra týmu. Určoval herní styl i tempo hry. Mario je velký profík a především týmový hráč.

    Trenér Verner Lička a jeho synové Mario a Marcel Trenér Verner Lička a jeho synové Mario a MarcelFoto Facebook.com/mariolicka

  • Václav Ježdík, záložník

    Verner Lička: Šťastný tah, že jsme se ho rozhodli dát do zálohy. Odehrál všechny minuty, ale nikdy nebyl unavený. Kolik on podstoupil soubojů… Pokud některý český klub shání buldoka do středu zálohy, skutečně můžu jen doporučit.

    Václav Ježdík si kryje míč Václav Ježdík si kryje míčFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • Petr Očovan, záložník

    Verner Lička: Sice je vidět, že už má to nejlepší za sebou, ale je to velký profík. Bohužel se v utkání s Portugalskem zranil, ale předtím nám hrozně pomohl. Od začátku byl tím, kdo tmelil partu a šel ostatním příkladem.

    Petr Očovan v dresu Loko Vltavín v přátelském utkání proti Spartě Petr Očovan v dresu Loko Vltavín v přátelském utkání proti SpartěFoto Michal Beránek (Sport)

  • David Střihavka, útočník

    Verner Lička: Nejdříve se trochu ostýchal, ale pak byl nadšený. Stal se kapitánem a lídrem mužstva. Klasický střelec, umí dávat góly. Navíc obrovsky lidsky vyzrál. Myslím, že je schopen nastřílet v české lize kolem 15 gólů za sezonu. Nabídek má poměrně dost.

    David Střihavka David StřihavkaFoto Michal Beránek (Sport)

  • Vojtěch Engelmann, útočník

    Verner Lička: V semifinále i finále hrál výborně, na našem úspěchu má velký podíl. Až se divím, proč takový hráč sbírá jen dílčí úspěchy na hostováních. Myslím, že Vojta je velice slušný ligový hráč. Dlouho jsem neviděl nikoho s tak přesnou střelou.

    Vojtěch Engelmann působil naposledy v dresu Bohemians 1905 Vojtěch Engelmann působil naposledy v dresu Bohemians 1905Foto Barbora Reichová (Sport)

  • Jiří Jeslínek, útočník

    Verner Lička: Veselá kopa, neustále vytváří pozitivní atmosféru. Nechával jsem si ho jako žolíka, kdykoliv přišel na hřiště, tak to hodně oživil. Je vidět, že góly vždy uměl dávat. Přímočarý hráč, kterému sedí více volnosti.

    Jiří Jeslínek je odchovancem Sparty, nikdy se v ní ale neprosadil Jiří Jeslínek je odchovancem Sparty, nikdy se v ní ale neprosadilFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Další členové úspěšného týmu

    Trenér Verner Lička se svými svěřenci Trenér Verner Lička se svými svěřenciFoto Michal Beránek (Sport)

    Jakub Kotěra, brankář

    Verner Lička: Odchovanec Sparty, je to na něm cítit. Má profesionální přístup, chuť pracovat i předpoklady. Potřebuje klub a trenéra, který ho bude vychovávat. A pak si myslím, že to vrátí.

    Daniel Veselý, útočník

    Verner Lička: Připojil se k nám bohužel později, takže nastupoval vždy na posledních asi dvacet minut. Ale dokázal být efektivní, například proti Francii vstřelil veledůležitý gól. Obrovskou výhodou je jeho silná levá noha.

    Michal Zeman, útočník

    Verner Lička: Na jaře hrál v Blšanech, kterým výrazně pomohl k záchraně. Záleží na něm, zda bude ochoten pracovat. Ale on je typem, který se fotbalem chce hlavně bavit. Neustále vymýšlí nějaké hry, pořád by nejradši soutěžil.

    Jan Růžička, obránce

    Verner Lička: Stoper, který nám hodně pomohl v těch prvních zápasech, poté šel do Karviné. Nebál se na sebe vzít odpovědnost, je to velká osobnost.

    Roman Turek, obránce

    Verner Lička: Takové naše překvapení. Kvalitní tvrdý stoper. Hrál ve Žďáru třetí ligu, pak spadli do divize. Myslím, že stojí na důležité křižovatce, měl by hrát minimálně druhou ligu. Zezačátku byl trochu vyjukaný, ale velmi rychle se adaptoval.

    Jaroslav Starý, obránce

    Verner Lička: Levý obránce, skvělý kluk do kabiny. Přijal i skromnější úlohu, na hřišti nechal vždy všechno. Má dobrou postavu a skvělou levou nohu.

    Jiří Kabele, záložník

    Verner Lička: Týmový hráč, hrozně pozitivní. Zezačátku se mu moc nedařilo, ale strašně rostl. Nejdříve ani nebyl v kádru, ovšem poté dostal příležitost a vlétnul do toho. Stal se naším důležitým hráčem.

    Zdeněk Koukal, obránce/záložník

    Verner Lička: Velký univerzál, dá se použít ve všech řadách týmu. Má skutečně vynikající techniku a dokáže velmi efektivně řešit finální situace.

    Marek Koštíř, František Klíma, Lukáš Horváth

    Verner Lička: Na ty bych nerad zapomněl. Šikovní hráči a takové oživení pro všechny ostatní.

    Martin Jirouš, útočník

    Verner Lička: Bohužel po zranění nemohl hrát, jen s námi trénoval. Ale myslím, že o něm ještě uslyšíme.

    David Vacek, obránce/záložník

    Verner Lička: Velice talentovaný hráč, technicky i rychlostně velmi dobře vybavený. Zajistil nám vítězství rozhodující penaltou. Po ní jsme se mohli radovat jako mistři Evropy hráčů bez angažmá.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud