25. listopadu 2012 • 15:35

Skandál v Přerově! Rvačky a dým ukončily zápas se Vsetínem

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skandál ve druhé hokejové lize. Zápas Přerova se Vsetínem trval jen osmnáct minut, po řádění fanoušků (převážně hostujících) jej rozhodčí Radim Slavka za stavu 0:1 ukončil. Halu totiž zahalil hustý dým, který se ani po hodině čekání nerozptýlil. O osudu utkání 18. kola tak rozhodne disciplinární komise.



Podle dostupných informací jsou na vině agresivní a nedisciplinovaní fanoušci Vsetína. Tři z nich se údajně pokusili ukrást z kotle domácích fandů přerovskou vlajku a vznikla mela.

Potyčky se následně rozpoutaly v celém sektoru hostů, čile se do nich zapojili také členové bezpečnostní agentury. Někteří prý využili k umravňování „rowdies“ teleskopické obušky.

Na led průběžně létaly dýmovnice, kvůli dýmu se nemohlo pokračovat v zápase. Po pauze sudí duel předčasně ukončil. V tu dobu už byli největší výtržníci mimo stadion, odkud je odvedla policie.

„Jsou různé domněnky, jak celá situace vznikla, ale ty nechci komentovat. Takové věci sportu velmi škodí. Mělo by se to radikálně trestat, protože někteří fanoušci si myslí, že si mohou dovolit všechno,“ uvedl přerovský trenér Lubomír Václavíček, bývalý extraligový útočník Zlína.

Vsetínský kouč Viktor Hlobil mu přizvukoval. Také on byl z dění na stadionu otřesený. „Tohle by se stávat nemělo. Šlo o zdraví hráčů i diváků. Někteří dovedli na stadion malé děti a ti museli sledovat takové věci,“ kroutil hlavou. „V zadýmené hale opravdu nešlo pokračovat,“ doplnil přerovský manažer Lubomír Svoboda.

Škody na stadionu nejsou malé. Byly mimo jiné zničeny protipožární dveře na dámských toaletách a hydrant včetně hadice. „Je tady ale ještě spousta menších škod, takže celková částka rozhodně nebude nízká,“ uvedl Svoboda na oficiálních stránkách HC Zubr Přerov.

V minulé sezoně nebyl kvůli nepřístojnostem fanoušků dohrán duel Vsetín – Havířov.


Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud