Jakub Hlaváč
25. června 2014 • 15:52

Lev KONČÍ. Český zástupce v KHL nenaplnil rozpočet a zaniká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÍME PRVNÍ | Konečně si získali fanoušky, zahráli si v Praze finále KHL. Teď však hokejový Lev končí. Po dvou sezonách v Česku zaniká, majitelům se nepodařilo naplnit rozpočet. Těžká situace tak vzniká i českým reprezentantům Jiřímu Novotnému, Ondřeji Němcovi a dalším.



Budovali klub, který měl svým příznivcům nabídnout novou hokejovou zábavu. Dva roky se snažili rozšiřovat základnu fanoušků, získali si respekt ve východoevropské lize. Teď Lev Praha zaniká. Žádné stěhování. Konec.

V úvodní sezoně se v hlavním městě představily největší hvězdy při výluce NHL. Nadupaná O2 Arena hltala Alexandra Ovečkina či Ilju Kovalčuka. V dresu domácích váleli Jakub Voráček, Jiří Hudler či Zdeno Chára.

Druhý ročník byl velkým úspěchem především po sportovní stránce. V květnu si Lev zahrál finále proti Magnitogorsku, ustanovil rekordy v návštěvnosti. Atmosféra na jeho duelech nadchla všechny příchozí, ocenili ji i soupeři.

Reprezentanti jsou najednou bez angažmá

Důvodem rozpadu jsou peníze. V minulém roce tvořil rozpočet přibližně 750 milionů korun, takovou částkou žádný jiný sportovní subjekt v Česku nedisponuje. Hlavní mecenáš Jevgenij Myškovskij už nenašel prostředky na další dotace.

Velkou komplikací je krach pro hráče, kteří byli v celku smluvně vázáni či počítali s prodloužením svých kontraktů. Bez angažmá je najednou kapitán Jiří Novotný a další reprezentanti Ondřej Němec nebo Martin Ševc.

„Víme o vzniklé situaci ode dneška (od středy), oficiální to má být až příští týden, takže nechci spekulovat. Ale je to tragédie pro celou KHL, když před začátkem ligy skončí dva týmy. Hráčům už samozřejmě musíme pomalu shánět nová angažmá, což vzhledem k tomu, že už jsou všude soupisky plné, nebude nic lehkého,“ uvědomoval si Vladimír Vůjtek z Eurohockey Services, který zastupuje hlavní postavy nyní už bývalého týmu.

Prohlášení funkionářů Lva Praha Petra Speychala a Jevgenije Myškovského:

"Klub v tuto chvíli potvrzuje problémy s financováním následující sezony a existuje možnost, že v příštím ročníku KHL Lev nebude startovat. Situace se intenzivně řeší, finální verdikt bude znám v průběhu pondělí následujícího týdne. Všechny ostatní informace o budoucnosti klubu jsou v tuto chvíli pouze spekulacemi." 

Rozlučka s fanoušky - hokejisté pražského Lva se podepisovali na týmové autogramiádě
Rozlučka s fanoušky - hokejisté pražského Lva se podepisovali na týmové autogramiádě

Kdo neskáče není Lev! Hokejisty i bez poháru vítaly stovky fanoušků
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud