4. června 2014 • 11:44

Vicemistr KHL v problémech: Lev neví, jestli bude příští sezonu hrát

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Lva Praha se postupem do finále play off Kontinentální ligy postarali o velký úspěch klubu, jeho budoucnost je ale nejistá. Lev má finanční problémy, a přestože se do dalšího ročníku soutěže přihlásil, sportovní ředitel Rašid Chabibulin v ruském tisku přiznal, že k příští sezoně moc informací sdělit momentálně nemůže.



"V současnosti se v klubu normálně pracuje. Čekáme na rozhodnutí shora," uvedl Chabibulin pro Sovětskij Sport. O tom, zda má klub nějaké problémy, ale konkrétně mluvit moc nechtěl.

"Nechci mluvit o něčem, co není moje parketa. Vím, že v klubu jsou nějaké problémy a řeší se. Myslím, že bude brzy jasno. Co jsem pochopil, tak jsou problémy s financováním klubu v budoucnosti," řekl.

Chabibulin zároveň přiznal, že je v kontaktu s prezidentem klubu Jevgenijem Myškovským, i to, že se na vyřešení situace podílí i šéf KHL Alexander Medveděv.

Na otázku, zda bude Lev v příští sezoně hrát v KHL, jasně neodpověděl. "Nemůžu k tomu nic říct. Musíme chvíli počkat. Za týden bude situace víceméně jasná," dodal Chabibulin.

Kdo neskáče není Lev! Hokejisty i bez poháru vítaly stovky fanoušků
Video se připravuje ...

Nejasná ekonomická situace je i hlavním důvodem, proč Lev zatím neoznámil příchod žádného hráče ani prodloužení smlouvy se stávajícími členy kádru. Jisté ani není, kdo bude tým trénovat.

Kari Jalonen po sezoně odešel k finské reprezentaci. Nahradit by jej ale měl krajan Jukka Rautakorpi, který naposledy vedl Tapparu Tampere. Podle Sovětského sportu již souhlasil s podmínkami smlouvy.

Autogramiáda pražského Lva na závěr stříbrné sezony v KHL
Autogramiáda pražského Lva na závěr stříbrné sezony v KHL

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud