Zdeněk Janda
6. června 2012 • 04:57

Jágr se blíží dohodě s Flyers: Budu lepší, slibuje česká legenda

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bezprostředně po sezoně vztah mezi Jaromírem Jágrem a Philadelphií výrazně ochladl. Teď se ovšem zdá, že obě strany poté, co rozmrzelost po vyřazení ve 2. kole s Devils vyprchává, opět směřují k „manželství“ na další sezonu. Útočníkův agent se sešel s klubovým šéfem a dohoda se blíží. I když kontrakt hvězdný útočník nepodepíše dříve než 1. července.



Během základní části se prodloužení spolupráce bralo za hotovou věc. Jágr chrlil na Flyers jen ódy, stejně tak i vedení klubu.

Ovšem po play off už to tak idylické nebylo. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu si během rozhovoru se zámořskými novináři i následně pro Sport dával pozor, aby nahlas neřekl, jak moc ho láká zůstat v klubu. To aby fanoušky nezklamal, kdyby k dohodě nedošlo.

„Vím, že bych v NHL rád ještě rok zůstal. A jsem přesvědčený o tom, že budu hrát ještě líp než naposledy,“ uvedl 40letý legendární útočník. Nic konkrétnějšího ale nedodal.

A bude to opět v dresu Flyers? Vypadá to nadějně. „Bavili jsme se o tom. Zájem je oboustranný, takže uvidíme,“ řekl k tomu pro ESPN.com generální manažer klubu Paul Holmgren.

Ten už se během sezony setkal s Petrem Svobodou, Jágrovým agentem, a o prodloužení kontraktu se bavili.

Znovu na toto téma narazili nedávno. A střelec zlatého gólu olympiády v Naganu, sám někdejší bek Flyers, za svého klienta zopakoval: Ano, i Jaromír by měl zájem zůstat.

„Myslím si, že je to na dobré cestě a k dohodě dojdou,“ řekl Sportu agent Pavel Maršoun, Svobodův blízký spolupracovník.

Dvě legendy i po letech dokazují své schopnosti.Foto Barbora Reichová (Sport)

Jágr si totiž prostředí ve Philadelphii velmi oblíbil, sám vykládal o tom, že nikdy v kariéře nezažil, aby byla v týmu taková parta.

Navíc je typem hokejisty, jenž si nerad zvyká na nové věci, proto i on sám v současné době nejvíce preferuje zůstat u Flyers.

Podle informací Sportu sice občas koketuje i s myšlenkou, že by zkusil kanadský klub (mluví se především o zájmu Montrealu), nebo Detroit, ale vnitřně ho to spíše táhne zpátky do Philadelphie.

A to i přesto, že nebyl úplně spokojený s tím, jak byl hlavně v závěru sezony vytěžovaný. „Nejsem blázen, abych si myslel, že mám hrát 20 minut. Ani by mi to neprospělo, ale nejvíc mě ubíjí ta nepravidelnost,“ řekl v nedávném obsáhlém interview pro Sport.

Osm minut na střídačce, pak na rychlé střídání, následuje zase dlouhé sezení... I o tomhle si osobně promluvil s koučem Peterem Laviolettem a manažerem Holmgrenem po sezoně. Toto téma bylo rovněž na stole při nedávné návštěvě agenta Svobody.

Souboj českých hvězd v podání Jaromíra Jágra a Petra SýkoryFoto Profimedia.cz

Jágr trávil poslední dny na dovolené, kde rovněž o své hokejové budoucnosti přemýšlel. A zdá se, že pokud obě strany dojdou k nějakému kompromisu ohledně pravidelnějšího vytížení, fanoušci Flyers se mohou těšit, že legenda s číslem 68 i v příští sezoně vyjede na led v jejich oranžovém dresu.

Jisté je zatím jen to, že Jágr nepodepíše kontrakt dřív než 1. července.Raději si ještě počká na to, jak bossové Flyers zareagují na trhu s volnými hráči. Není vyloučeno to, že se jim naskytne příležitost nákupu prvotřídního ofenzivního esa (třeba Zacha Pariseho z Devils), nebo i někoho dalšího.

Jaromír Jágr se dál sune historickými tabulkami.Foto ČTK

A v tom případě by už na Jágra asi nebyl prostor. V platovém stropu i v sestavě.

„Uvidíme, co se stane. Když se Flyers rozhodnou jít jiným směrem, nemělo by cenu, abych zůstával. To by nebylo dobré ani pro mě, ani pro ně,“ řekl k tomu Jágr.

Zatím ale všechno nasvědčuje k tomu, že obě strany udělají maximum pro to, aby se dohodly.

A ještě jeden důvod, proč k dohodě nedojde dřív než 1. července. Až v ten moment totiž stoupne platový strop až někam k 70 milionům dolarů ze současných 64,3 milionu.

Jágrův plat v uplynulé sezoně činil 3,3 milionu a podle hrubých odhadů by si tentokrát mohl vyjednat zhruba stejné ohodnocení.

Kde bude hrát Jágr podle Sportu
PHILADELPHIA    65 %
Emoce, které po vyřazení v play off Jágra od setrvání spíš odrazovaly, už vyprchaly. V klubu si nemohou vynachválit jeho přístup a hlavně to, jak vede mladší spoluhráče. I tohle bude jeden z důvodů, proč hvězdného útočníka udrží.

JINÝ TÝM V NHL    30 %
Detroit, nebo třeba i Montreal? Jágra rovněž možnost vyzkoušet si jiné prostředí trochu láká, jenže rozum ho brzdí. Musel by si na stará kolena zase zvykat na jiný tým, na nové spoluhráče... Ve Philadelphii už ví, do čeho by šel.

KLADNO    5 %
Jednou se do mateřského klubu, který vlastní, vrátí. Ale jeho příznivci si budou muset ještě minimálně rok počkat. Hvězdný útočník chce setrvat v zámoří a je jasné, že udělá maximum pro to, aby byl ještě lepší než naposledy.

Jaromír Jágr si podává ruku s brankářem Martinem Brodeurem z New Jersey Devils po vyřazení z bojů o Stanley Cup
Jaromír Jágr si podává ruku s brankářem Martinem Brodeurem z New Jersey Devils po vyřazení z bojů o Stanley Cup

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud