18. prosince 2013 • 10:01

Drsné časy v NHL! Za poslední týden 7 suspendací a další se blíží

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

TABULKA | Prosinec 2013 je v zámořském hokejovém světě měsícem, kdy se vyplatí jezdit s hlavou nahoře a snad se raději nepřibližovat k mantinelu. Za posledních 9 dní bylo suspendováno hned 8 hráčů a další dva hříšníci budou mít po svých dnešních činech slyšení velice brzy, bude to Tom Wilson z Washingtonu a Kyle Quincey z Detroitu. Ani jeden z nich nedohrál kvůli faulu noční utkání.



Tom Wilson se už před svou premiérou v NHL na jaře 2013 řadil mezi naděje Washingtonu. Urostlého devatenáctiletého mladíka předcházela pověst silového forvarda, který se před ničím nezastaví. V letošním ročníku už se probojoval do základní sestavy Capitals a rychle si tvoří jméno.

VIDEO: Schennův zákrok na Wilsona

Na ledě sice netráví průměrně ani deset minut, ale ničeho a nikoho se nebojí, rád se popere a mužstvu dodává energii. Proti Philadelphii ale svou agilitu přehnal. Rozjetý Wilson poslal zezadu na mantinel útočníka Braydena Schenna a na hřišti vznikla okamžitě mela.

Schennovi musel do šatny pomoc lékař, Wilson inkasoval 20 trestných minut za vražení na hrazení a bitku a také nedohrál. Flyers přesilovku dvakrát využili a zápas rozhodli. "Tenhle moment utkání jednoznačně rozsekl," řekl trenér Flyers Craig Berube.

Dalším, pro koho v noci předčasně skončil zápas byl bek Detroitu Kyle Quincey. Ten v 15. minutě utkání proti Anaheimu v rohu kluziště krosčekoval rozehrávajícího Ryana Getzlafa a hostující kapitán pěkně zblízka otestoval detroitský mantinel.

VIDEO: Getzlaf po zákroku soupeře krvácel

Krev ve tváři nahradilo několik stehů, lídr mužstva se na led vrátil, ale zřejmě byl natolik šokovaný, že už nedokázal bodovat. Poprvé po šestnácti zápasech! "Ocitl jsem se v celkem zranitelné pozici, soupeři jsem to maličko ulehčil," vykládal po utkání Getzlaf a mírně hájil Quinceyho, který není žádným vyhlášeným raubířem.

Poslední dny jsou v NHL ale chvílemi o život, od 9. prosince do dnešního dne bylo suspendováno 8 hráčů na celkem 33 zápasů. A další se asi blíží. Přitom za říjen a listopad dostalo zápasové tresty "jen" 13 hráčů. Jak zareaguje vedení soutěže?

Suspendace během prosince:

9.12. James Neal (PIT) - 5 utkání za kopnutí kolenem

10.12. Dion Phaneuf (TOR) - 2 utkání za naražení na hrazení

11.12. Jared Cowen (OTT) - 2 utkání za úder do hlavy

11.12. Richard Pánik (TBL) - 2 utkání za vražení na hrazení

14.12. David Clarkson (TOR) - 2 utkání za úder do hlavy

14.12. Shawn Thornton (BOS) - 15 utkání za úder pěstí do hlavy

15.12. Anthony Peluso (WPG) - 3 utkání za vražení na hrazení

16.12. Corey Potter (EDM) - 2 utkání za vražení na hrazení

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud