19. prosince 2014 • 15:00

Montreal uctil Koiva! Od Plekance dostal obraz, fanoušci mu tleskali

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý kapitán Montrealu Canadiens Saku Koivu se dočkal obrovské pocty. Finský útočník, který na podzim ukončil kariéru, se během slavnostního ceremoniálu rozloučil s fanoušky a od hráčů současného týmu navíc obdržel obraz zobrazující jeho kariéru v kanadském celku. Tam se totiž stal během třinácti sezon prvním evropským kapitánem v NHL. "Habs budu mít vždy ve svém srdci," sdělil Koivu dojatě během oslavy.



Slavný hokejista Saku Koivu strávil v dresu slavného týmu celkem třináct sezon, z nichž devět odehrál s "céčkem" na hrudi. Odešel až po sezoně 2008/09, kdy se převlékl do dresu Anaheimu. Po 18 sezonách strávených v NHL se rozhodl letos na podzim ukončit kariéru profesionálního hokejisty.

Právě před duelem Canadiens s Ducks se dočkal pocty před zaplněným stadionem skandujícím jeho jméno. Od Tomáše Plekance , Caryeho Price, Andreje Markova a Maxe Paciorettyho dostal jako dar obraz zobrazující jeho éru v roli kapitána Montrealu. Během ceremoniálu se v hale také promítalo video zobrazující jeho úspěšnou kariéru.

Koivu se během své kariéry potýkal s častými zraněními. To nejhorší však zažil v roce 2001, kdy mu lékaři diagnostikovali zhoubné onemocnění mízních uzlin. Svou bojovnost ukázal i v tomto případě, rakovinu porazil a ještě v téže sezoně se dokázal vrátit na led.

Subban gratuluje bývalému kapitánu Montrealu
Subban gratuluje bývalému kapitánu Montrealu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud