11. července 2016 • 11:56

Hronek si zkusil kemp Detroitu. Mantinely ho občas zaskočily, řekl Fischer

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl jedním z pouhých čtyř českých hokejistů, kteří na letošním draftu NHL uspěli. Šikovný obránce Filip Hronek byl ale vybrán rovnou ve druhém kole (53. pozice) a jako čerstvý majetek slavného týmu Detroit Red Wings už si vyzkoušel, jaké to je trénovat v červenobílých barvách. Pozoroně ho sledoval i vedoucí hráčského rozvoje klubu a bývalý obránce Jiří Fischer.



Když se zaměříme na mladé obránce tak Hronek patří k české elitě posledních let. Hraní v mládežnických výběrech je samozřejmostí, hradecký rodák a také hokejový odchovanec si už ale ve svých sedmnácti letech měl možnost pravidelně zahrát v barvách extraligového Mountfieldu.

Dobře se tedy vědělo, že na draftu NHL v roce 2016 bude poutat pozornost. Prstem na něj nakonec ukázal Detroit a roli ve volbě samozřejmě hrál i Fischer. "V jednom z turnajů před MS do 20 let si vedl velmi dobře," řekl vítěz Stanley Cupu s Red Wings z roku 2002, který ale rázem upozornil na jednu ze slabších stránek, kterou bude muset mladý bek vylepšit.

"Musí nabrat svaly, s těmi pak přijde i větší síla," popisuje bývalý hokejista, který sám byl známý svou oblibou ve vypracované muskulatuře a svého času neměl v kabině Detroitu v tomto směru žádnou konkurenci.

Hronek vyniká na ledě svou mobilitou a dobrým přehledem. Hokej je pro něj i v nízkém věku velmi čitelný, a to je pro obránce důležité. To, že pravidelně celou sezonu naskakoval v nejvyšší české soutěži mu také hodně pomohlo. V zámoří si ale musí znovu navykat na nové.

Minulý týden se objevil na ledě v Traverse City, kde se potkal i s dalšími novými tvářemi z organizace Red Wings a všichni si společně v klubových barvách poprvé zabruslili. Hned se ukázalo, že Hronek je navyklý na velké kluziště.

"Na malém ledě byl v plném nasazení vlastně poprvé," obhajoval ho Fischer. "Mantinely ho párkrát pořádně zaskočily a pozdě zjistil, že už nemá prostor a pak šel k ledu. Je to dobře, učí se, a to je potřeba. Pohlídáme si, aby neměl špatné návyky," řekl Fischer pro NHL.com.

Na novou naději Wings teď čeká rozhodování, kam se hokejově vydat. Smlouvu má v Hradci Králové, ale krátce po Detroitu prošel také juniorským draftem, kde si ho zvolil tým Saginaw Spirit z OHL. Takže jak dál? To neví ani Fischer, ale očekávání jsou jasná: "Stane se z něj kvalitní bek, proti kterému se na ledě bude velmi těžce nastupovat."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud