23. prosince 2016 • 17:13

Nepruď, nebo to schytáš. Gudas se ohnal po hvězdě, strhla se mela

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už zítra jsou Vánoce. Ale příchod svátků klidu a míru měl na NHL spíš opačný vliv, ve čtvrtečních zápasech bylo chvílemi pořádně dusno. Například v New Jersey, kam si pro nakládačku 0:4 přijela Philadelphia, se to celý zápas pořádně mlelo. A to by bylo, aby se nezapojil i Radko Gudas. Toho pošťouchl domácí kanonýr Taylor Hall a málem to pěkně odnesl.



Padni komu padni, tak to chvílemi v zápase vypadalo. Flyers to na ledě Devils nešlo, na bránu vyslali jen 16 střel a hvězdné duo Jakub Voráček - Claude Giroux například nevystřelilo vůbec. V takových utkáních pak frustrace narůstá celkem rychle.

Jedna strkanice střídala druhou a když se v 17. minutě strhla první opravdová rvačka mezi domácím zadákem Sethem Helgesonem a hostujícím útočníkem Dalem Weisem, tak začalo být dusno i před střídačkou New Jersey.

VIDEO: Gudas se zapletl do mely při rvačce jiné dvojice

Tam zrovna stál s pukem desperát Radko Gudas a Hall s kolegou Vernonem Fiddlerem se rozhodli, že mu věnují pář přátelských krosčeků. Jenže český obránce si jen tak něco líbit nenechá, hned poté, co se zvedl, se ohnal po Hallovi a vrhl se na Fiddlera. Vřava byla na světě a bek Flyers si připsal své první čtyři trestné minuty v utkání.

Dalších deset jich posbíral ještě v závěru třetí třetiny po nedorozumění, které si vyříkával s Adamem Henriquem. V zápase sudí celkově udělili 82 trestných minut (50 pro hosty) a na hráčích Philadelphie bylo vidět, že jim nevydařený duel není zrovna po srsti.

„Tohle bylo letos už podeváté, co jsme hráli dva zápasy ve dvou dnech," řekl trenér Dave Hakstol a připomněl středeční vyhranou bitvu nad Washingtonem. „Vždycky byli kluci výteční, až dneska to na nás trochu padlo, to se stane," hájil své mužstvo kouč.

New Jersey naopak má za sebou nepříjemnou šňůru sedmi utkání zakončených porážkou a bylo vidět, že hráči Devils už jsou nadržení. Výhru potřebovali jako sůl a nebáli se použít sílu. „Však jste to viděli. Z naší strany tam byla vášeň, emoce i oddanost. Už jsme byli unavení z toho všeho prohrávání," řekl pro NHL.com gólman Cory Schneider, který si připsal první nulu sezony.

Americký brankář se stal prvním gólmanem New Jersey, jenž dokázal proti Philadelphii udržet nulu od dob Martina Brodeura, kterému se to povedlo před více než třemi lety. Hezký moment. Uklidňující. Naopak Steve Mason, který začal zápas v bráně Philadelphie, tak nadšený nebyl. Jeho kariérní bilance proti tomuto týmu je osm porážek - nula výher.

„Tohle v hlavě musíme rychle spláchnout," nabáda Hakstol.

VIDEO: Sestřih utkání New Jersey - Philadelphia

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 12. • 01:00
New Jersey Devils
New Jersey Devils
4:0
ONLINE
23. prosince
01:00
Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers
Góly

Domácí: 07:40. Parenteau, 13:26. Wood, 33:49. Henrique, 58:38. Palmieri

Hosté:

Sestavy

Domácí: Cory Schneider (Kinkaid) – A. Greene, Severson, J. Moore, Lovejoy, Merrill, Helgeson – Hall, Zajac, Cammalleri – Wood, Henrique, Parenteau – B. Bennett, Zacha, Palmieri – Gazdic, Fiddler, Kalinin.

Hosté: S. Mason (21. Stolarz) – Del Zotto, Gudas, Provorov, MacDonald, Manning, Gostisbehere – Raffl, Giroux, Voráček – Konecny, B. Schenn, Simmonds – VandeVelde, Bellemare, Ljubimov – Leier, Cousins, Weise.

Rozhodčí

Stadion

Prudential Center, Newark

Radko Gudas padá na led po šťouchanci od Adama Henriqueho
Radko Gudas padá na led po šťouchanci od Adama Henriqueho

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud