21. února 2017 • 06:37

Vrbata rozhodl, Langhamer debutoval, Florida pokračuje v krasojízdě

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Radim Vrbata přispěl gólem k výhře hokejistů Arizony 3:2 nad Anaheimem. V poslední třetině prožil v brance Coyotes svůj debut v NHL Marek Langhamer. Florida dál vyhrává, zvítězila i v pátem duelu na ledě soupeře a poprvé v historii vyhrála road-trip čítající pět utkání. St.Louis porazila 2:1 brankou Vincenta Trochecka pět vteřin před koncem základní hrací doby.



Coyotes měli skvělý vstup do utkání, během úvodních pěti minut získali dvoubrankový náskok, Vrbata pak v 15. minutě zvyšoval svým dvanáctým gólem v sezoně už na 3:0. Velký podíl na jeho trefě měl krajan Martin Hanzal, který před brankou svedl souboj s obráncem Samim Vatanenem, od jehož brusle se Vrbatova prudká přihrávka z levého kruhu pro vhazování odrazila do sítě.

VIDEO: Vrbata zvyšoval v 15. minutě už na 3:0

Dvaadvacetiletý juniorský reprezentant a pardubický odchovanec Langhamer, který poslední tři sezony strávil v nižších zámořských soutěžích, se poroučel do branky ve 45. minutě za stavu 3:1. Dlouho držel čisté konto, až 27 sekund před závěrečnou sirénou ho překonal tvrdou střelou při power play Ryan Getzlaf, který byl autorem i prvního gólu Kačerů. Vyrovnání už ale český gólman nepřipustil, když sekundu před koncem zastavil betonem pokus Vatanena. Byl to jeho sedmý zákrok v utkání.

"Bylo těžké naskočit do rozjetého zápasu, ale spoluhráči přede mnou odvedli skvělou práci," řekl Langhamer, který byl povolán z farmy v AHL na konci minulého týdne jako záskok za zraněného náhradníka Louise Domingueho. "Samozřejmě jsem vděčný za to, že jsem dostal příležitost, a mám velkou radost, že jsme utkání dotáhli k vítězství," doplnil rodák z Moravské Třebové.

Florida rozhodla v úplném závěru

Floridě zajistil výhru na ledě St. Louis pouhých pět sekund před koncem třetí třetiny po obléhání útočného pásma Vincent Trocheck. Jaromír Jágr, který bodoval v předchozích pěti zápasech, vyšel tentokrát naprázdno.

Podle statistik Elias Sports Bureau Panteři nikdy v historii nedali vítěznou branku v pozdějším čase. "Výborně jsme tlačili, oni se snažili puk vyhodit, ale Mark Pysyk jej dokázal udržet v pásmu. Poslal ho mně, první střelu ještě zblokovali, ale pak se ke mně kotouč vrátil. Měl jsem před sebou prostor, Jussi (Jokinen) clonil před brankou, myslím, že brankář Allen střelu vůbec neviděl. Měl jsem vlastně snadnou práci," radoval se Trocheck.

VIDEO: Sestřih utkání St.Louis - Florida

Blues prohráli podruhé za sebou a nyní je čeká pětidenní přestávka. "Prohrát takhle na konci, to je hrůza. Opravdu strašný závěr zápasu," konstatoval gólman Jake Allen a litoval, že se jeho spoluhráči v posledních čtyřiceti sekundách nedokázali zmocnit puku. "Měli jsme ho vybojovat za každou cenu. Příště do toho musíme dát všechno. Zbývalo tak málo, abychom získali minimálně bod, když každý je teď tak důležitý..."

Výsledky:

Arizona - Anaheim 3:2 (3:0, 0:1, 0:1)
Branky: 3. Dvorak, 5. Chychrun, 15. Vrbata - 33. a 60. Getzlaf. Marek Langhamer odchytal za Arizonu 15 minut, z 8 střel inkasoval 1 gól a úspěšnost zásahů měl 87,5 procenta. Střely na branku: 20:36. Diváci: 14.554. Hvězdy zápasu: 1. Dvorak (Arizona), 2. Getzlaf (Anaheim), 3. Chychrun (Arizona).

St. Louis - Florida 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky: 43. Brodziak - 11. Marchessault, 60. Trocheck. Střely na branku: 27:33. Diváci: 19.239. Hvězdy zápasu: 1. Trocheck, 2. Reimer (oba Florida), 3. Allen (St. Louis).

Marek Langhamer chytil za necelých šestnáct minut 7 střel
Marek Langhamer chytil za necelých šestnáct minut 7 střel

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud