18. listopadu 2017 • 06:44

Frk znovu chyběl Detroitu, ten přesto vyhrál. Dva body bere i Columbus

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejisté Detroit Red Wings navázali na výhru nad Calgary 8:2 a porazili Buffalo 3:1. Doma bodovali počtvrté za sebou. Kvůli potížím s třísly nehrál podruhé v řadě útočník Martin Frk. Brankář Petr Mrázek sledoval vítězství pouze ze střídačky. Do hry nezasáhl ani gólman Ondřej Pavelec, jehož New York Rangers podlehli Columbusu 0:2.



Skóre zápasu v Detroitu otevřel až ve 40. minutě útočník Luke Glendening. Buffalo dokázalo na jeho trefu díky Ryanu O'Reillymu v 46. minutě odpovědět, ale o necelé tři minuty později rozhodl slovenský útočník Tomáš Tatar. Pojistku přidal v 56. minutě Dylan Larkin.

"Měli jsme období, kdy jsme hráli velmi dobře, ale prohrávali jsme. Museli jsme si o tom promluvit. Tohle je těžká soutěž, musíte být skvělí, abyste vyhráli. To se nám teď daří a musíme v tom pokračovat," řekl kouč Detroitu Jeff Blashill.

VIDEO: Sestřih utkání Detroit - Buffalo

Výkony týmu si pochvaluje také Tatar. "Cítím, že jsme zkušenější. Když jsme v minulé sezoně vedli a nechali jsme si dát gól, přestali jsme na chvíli hrát, a pak jsme najednou inkasovali i podruhé. V tomto ročníku jsme po obdržené brance mnohem klidnější. Držíme se svého systému a strategie, které zatím fungují," uvedl šestadvacetiletý Slovák.

Sabres prohráli čtvrté utkání po sobě. "Cítíme se trapně. Musíme se snažit mnohem víc než dnes," řekl O'Reilly.

Rangers neuspěli podruhé v řadě

Columbusu ke třetí výhře za sebou znovu stačily pouze dvě branky, stejně jako proti Detroitu a Montrealu (2:1 po nájezdech, respektive prodloužení). Rozhodující gól večera vstřelil v 34. minutě dvacetiletý obránce Zach Werenski, který zaznamenal šestou branku v sezoně. Definitivní podobu dal skóre v 48. minutě v přesilové hře ruský útočník Artěmij Panarin. Rangers po prohře 3:6 v Chicagu, která ukončila jejich šestizápasovou vítěznou šňůru, neuspěli podruhé za sebou.

VIDEO: Sestřih utkání Columbus - Rangers

Hlavní hvězdou zápasu byl brankář Columbusu Sergej Bobrovskij. Dvojnásobný vítěz Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana NHL zastavil všech 36 pokusů Rangers. Za poslední čtyři zápasy zneškodnil 122 ze 126 střel.

"Je to jeden z nejlepších brankářů. Proto mu práci musíte ztížit," řekl gólman Rangers Henrik Lundqvist, který pochytal 40 střel a byl vyhlášen třetí hvězdou utkání.

Výsledky:

Detroit - Buffalo 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky: 40. Glendening, 49. Tatar, 56. Larkin - 46. O'Reilly. Střely na branku: 33:20. Diváci: 19.515. Hvězdy zápasu: 1. Glendening (Detroit), 2. Lehner (Buffalo), 3. Larkin (Detroit).

Columbus - NY Rangers 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky: 34. Werenski, 48. Panarin. Střely na branku: 42:36. Diváci: 17.093. Hvězdy zápasu: 1. Bobrovskij, 2. Werenski (oba Columbus), 3. Lundqvist (NY Rangers).

Obránce Marc Staal odložil na zem Nicka Foligna z Columbusu
Obránce Marc Staal odložil na zem Nicka Foligna z Columbusu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud