7. května 2011 • 23:20

Francie prohrála těsně s USA 2:3 a ztratila naději na čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Spojených států amerických zvítězili v osmifinálové skupině F na mistrovství světa v Košicích nad Francií 3:2 a dotáhli se se sedmi body na druhé Švédsko, které má ale ještě zápas k dobru. Francouzi naopak zůstali s jediným bodem poslední a definitivně ztratili naději na postup do čtvrtfinále.



Do zápasu lépe vstoupili Francouzi, když se v šesté minutě trefil při hře čtyř proti čtyřem povedenou střelou k pravé tyči Conklinovy branky Sacha Treille.

Sparťanský útočník skóroval na turnaji podruhé a se čtyřmi body si upevnil pozici nejproduktivnějšího hráče Francie na šampionátu. Gólman Huet odolával americkým střelcům až do 17. minuty, kdy po přečíslení dvou na jednoho skóroval po Wheelerově přihrávce do odkryté branky Stepan.

Ve druhé části favorit otočil stav a dvěma góly rozhodl. Po 76 vteřinách se trefil z levého kruhu k levé tyči Huetovy branky obránce Stuart a ve 26. minutě při vyloučení Arrossameny po přihrávce nováčka v americké sestavě Mieleho zamířil přesně Kreider.

Američané si hlídali náskok, ale Francouzi se nevzdali. V 51. minutě trefil Meunier při Johnsonově vyloučení tyč. Pak se Francouzi ubránili 87 vteřin trvajícímu oslabení tří proti pěti a v 56. minutě při Kreiderově vyloučení Meunier snížil na rozdíl jediné branky. Šance Francie na vyrovnání pak snížilo vyloučení Sachy Treilleho a v závěru už Američané náskok nepustili.

Osmifinálová skupina F (Košice):
USA - Francie 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Stepan (Wheeler), 22. Stuart (Porter, Gaustad), 26. Kreider (Miele) - 6. S. Treille, 56. Meunier (Hecquefeuille). Rozhodčí: Odinš (Lot.), Ország (SR) - Schrader (Něm.), Šeljanin (Rus.). Vyloučení: 10:11. Využití: 1:1. Diváci: 3101.
USA: Conklin - J. Johnson, Shattenkirk, McDonagh, Fowler, Stuart, Komisarek, Wilson - Stepan, Smith, Wheeler - Kreider, Palmieri, Shannon - Skille, Y. Stastny, Stapleton - Brown, Gaustad, Porter - Miele. Trenér: Scott Gordon.
Francie: Huet - Auvitu, Besch, Bachet, Hecquefeuille, Janil, Roussel, Trabichet - Meunier, Bellemare, S. Treille - Tardif, S. Da Costa, T. Da Costa - Romand, B. Henderson, Gras - Lamperier, Arrossamena, Raux - Tardif. Trenér: David Henderson.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud