18. prosince 2014 • 22:12

Růžička: Někteří hráli životní zápas, ale tlak při MS bude 10krát větší

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tým vedl 3:0, přesto během necelých dvou minut náskok ztratil a nakonec se Švédy prohrál 4:6. Tým trenéra Vladimíra Růžičky hlavně v první polovině úvodního utkání Channel One Cupu, který se hrál ve vyprodané pražské O2 areně, předvedl dobrý výkon, zkušený soupeř ale ukázal svou sílu a zápas otočil. „Nám uškodily vlastní přesilovky, ve kterých se soupeř dostával do šancí. Řekl bych, že i častěji než při hře pět na pět. Navíc Švédové byli na puku mnohem klidnější než my,“ přiznal kouč Růžička.



Kde hledat příčiny porážky?
Za stavu 3:0 jsme měli další přesilovku a zdálo se mi, že jsme ji hráli lehkovážně, Švédové se dostali asi do tří šancí. Oslabení přežili a podobně, jak rychle jsme dali góly my, skórovali i oni. Pro kluky to pak bylo strašně těžký, viděl jsem na nich, že jsou hodně zaskočení, a i když jsme dali gól na 4:3, tak pak Švédi ukázali velkou sílu. Asi od poloviny zápasu nás začali přebruslovat a dostávali se do šancí. Bylo vidět, že puky nezahazovali a uměli je podržet na hokejkách, my už jsme měli obavu hrát a dělali jsme chyby.

Gól na 4:3 jste vstřelili hned na začátku pětiminutové přesilovky a početní výhoda pokračovala…
(skočí do řeči) A my hráli špatně a Švédové měli šance. V přesilovkách jsme hráli jakoby v klidu a soupeř hrál víc na doraz a dvakrát nám odjel do přečíslení dva na jednoho a Francík (brankář Pavel Francouz) zase chytil velkou šanci. Pro mužstvo je to ale ponaučení, tyto zápasy hráči potřebují odehrát.

Hráli jsme před vyprodanou arénou, ale inkasovali jste šest branek. To je příliš, že?
To je samozřejmě moc, ale zase čtyři jsme dali… V obraném pásmu jsme udělali hodně chyb, možná z přemíry snahy, nevím. Hráči makali, bojovali a pro plno z nich to byl asi i životní zápas. Proto my potřebujeme, aby podobných utkání odehráli co nejvíc, je totiž možný, že se někteří dostanou až do nominace na mistrovství světa. Tohle bylo na rozehrávku, ale na šampionátu bude desetkrát větší tlak.

Smrtelných 74 sekund zabilo českou reprezentaci
Video se připravuje ...

Mrzí porážka o to víc, že hala byla plná?
Mrzí, chtěli jsme vyhrát. Zápas jsme měli rozehraný dobře, ale je vidět, že se musí hrát naplno pořád, je to pro nás ponaučení. Nemůžeme přestávat hrát, my jsme přestávali hrát a soupeř se dostával na koně a pak nás přehrával.

Co říkáte na skvělou atmosféru? Diváci dali jasně najevo, že se na šampionát těší.
Atmosféra byla krásná, o to víc nás to mrzí.

V sezoně zatím máte na kontě čtyři porážky a bod – na Karjale jste se Švédy prohráli až v prodloužení. Cítíte, že tlak s čekáním na vítězství roste?
Chtěli jsme vyhrát, hlavně doma, ale zápas se nám bohužel nepodařil. Švédové prostě byli klidnější na puku a všechny situace řešili tak, že si nahrávali přesně do hokejky. My se na to připravovali, ale něco jiného je, když vlezete na led.

Dojem z předvedeného výkonu je opět dobrý stejně jako na Karjale, ale přišla další porážka. Není to frustrující?
Hodnotím kladně to, že hráči hrozně bojovali a chtěli. Na Karjale bylo trochu jiné mužstvo, tady už byli i zkušenější hráči, ale přesto pod dojmem tlaku diváků vládla trochu nervozita a puky nám odskakovaly. Ale jinak bych chtěl hráčům poděkovat, i když jsme dělali zbytečné chyby. Ty si ale rozebereme. To, co nám ale fungovalo v tréninku, nám v zápase nešlo, hlavně co se týče hry v obranném pásmu.

Neukázal vám tento zápas to, že pro mistrovství světa potřebujete mnohem víc zkušených hráčů?
Byl to jeden zápas, ale ano, na šampionát bychom je potřebovali. Je to i o zkušenostech, proto znovu opakuji – tyto zápasy do nich potřebujeme dostat. Zápasy, kdy ztratíme vedení 3:0.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud