9. června 2015 • 18:46

Růžička KONČÍ! Trenér reprezentace odstoupil, neustál korupční kauzu

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vladimír Růžička rezignoval na post trenéra hokejové reprezentace! Reagoval tak na kauzu údajné korupce týkající se jeho osoby z působení v pražské Slavii, podle které měl spolu s kamarádem Jiřím Moučkem dostat od několika rodičů peníze za to, že jejich děti budou moci dál hrát hokej. V prohlášení Růžička odmítl veškerá obvinění z korupce a bude se proti nim bránit. Oznámení o odchodu z funkce rozeslal prostřednictvím svého právníka Víta Kučery.



„S ohledem na pokračování mediální kampaně, která je proti mé osobě již od doby před domácím hokejovým šampionátem soustavně a účelově vedena, jsem se rozhodl odstoupit z funkce trenéra českého hokejového národního mužstva. Prezidenta Českého svazu ledního hokeje jsem o svém rozhodnutí již informoval,“ prohlásil Růžička.

Zároveň však zdůraznil, že se nedopustil trestného či nezákoného jednání. „Veškerá obvinění odmítám a budu se jim bránit tak, abych dosáhl úplného očištění svého jména. Rozhodl jsem se však, že nebudu členy výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje vystavovat nepříjemné povinnosti rozhodovat o mém setrvání u národního týmu, a proto ze své funkce odstupuji,“ vysvětlil.

„Zároveň tím získám čas na obranu proti všem lživým nařčením, která se v poslední době objevila, a do budoucna ušetřím český hokej a ČSLH negativního dopadu této pseudokauzy,“ uzavřel kouč, který s národním týmem skončil na domácím mistrovství světa bez medaile čtvrtý.

Aféra vypukla těsně před domácím mistrovství světa, rozpoutal ji otec bývalého hokejisty Slavie Miroslav Palaščák. Zveřejnil video natočené skrytou kamerou, ve kterém s Růžičkou hovořil o částce 500 tisíc korun, aby se o jeho syna ‚postaral‘.

Růžička poté nedokázal vysvětlit, proč peníze chtěl. Nejdříve tvrdil, že šlo o sponzorský dar, to však chybělo v klubovém účetnictví, pak řekl, že šlo o půjčku. V úterý pak Radiožurnál vydal rozhovory s dalšími rodiči, po nichž chtěl Růžička v minulosti peníze za to, že jejich synům zajistí angažmá.

Nato šéf svazu Tomáš Král svolal na středu mimořádné zasedání výkonného výboru, jenž měl projednávat Růžičkovu budoucnost a jeho případné odvolání. Nicméně Růžička rezignoval sám, zůstává však hlavním trenérem extraligového nováčka z Chomutova.

PROHLÁŠENÍ VLADIMÍRA RŮŽIČKY
S ohledem na pokračování mediální kampaně, která je proti mé osobě již od doby před domácím hokejovým šampionátem soustavně a účelově vedena, jsem se rozhodl odstoupit z funkce trenéra českého hokejového národního mužstva. Prezidenta Českého svazu ledního hokeje jsem o svém rozhodnutí již informoval.

Zdůrazňuji, že jsem se nikdy nedopustil ničeho nezákonného nebo dokonce trestného. Veškerá obvinění odmítám a budu se jim bránit tak, abych dosáhl úplného očištění svého jména.Rozhodl jsem se však, že nebudu členy výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje vystavovat nepříjemné povinnosti rozhodovat o mém setrvání u národního týmu, a proto ze své funkce odstupuji.

Zároveň tím získám čas na obranu proti všem lživým nařčením, která se v poslední době objevila, a do budoucna ušetřím český hokej a ČSLH negativního dopadu této pseudokauzy.

CELÉ VIDEO: Jak je to s Růžičkou a záhadným půl milionem?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud