29. dubna 2017 • 15:52

Finové vynulovali Rusy, na Českých hrách je porazili 1:0

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Finska porazili ve svém druhém utkání na Českých hrách Rusko 1:0 a vyšli tak vítězně z duelu týmů, které v předchozích zápasech prohrály. Vyrovnané utkání rozhodl v 50. minutě útočník Valtteri Filppula, brankář Joonas Korpisalo při debutu v seniorské reprezentaci udržel čisté konto.



Vyprodaná českobudějovická Budvar aréna se dočkala gólu až ve třetí třetině. Zápasu totiž dlouho kralovali brankáři Vasilevskij a Korpisalo. Oběma týmům do vedení nepomohly ani přesilové hry, kterých bylo zejména ve druhé třetině dost. Nejblíže k otevření skóre byl ve 22. minutě Juhamatti Aaltonen, který však trefil jen tyč odkryté branky.

Více než šest tisíc diváků se gólu dočkalo v 50. minutě, kdy Vasilevskij vyrazil Honkovu střelu od modré k Filppulovi a útočník Philadelphie pohotově poslal puk za jeho záda. Sborná již vyrovnat nedokázala, gólmana Columbusu nepřekonala ani hlavní hvězda ruského výběru a druhý nejlepší střelec základní části NHL Kučerov.

Rusko, již jistý vítěz seriálu Euro Hockey Tour, tak podruhé v sezoně nebodovalo.

MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 4. • 13:00
Rusko
Rusko
0:1
ONLINE
29. dubna
13:00
Finsko
Finsko
Góly

Domácí:

Hosté: 49:37. Filppula

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (I. Sorokin) – Gavrikov, Kiselevič, Mironov, Provorov, Naumenkov, Antipin, Zub, Bereglazov – Ničuškin, Andronov, Tělegin – Kučerov, Naměstnikov, N. Gusev – S. Plotnikov, Šipačov, Ljubimov – Burdasov, Světlakov, Golyšev.

Hosté: Korpisalo (Ortio) – Honka, Ohtamaa, V. Lajunen, Jaakola, Hietanen, Vittasmäki, Kukkonen, Järvinen – Puljujärvi, Filppula, Aho – Rantanen, M. Aaltonen, Manninen – J. Aaltonen, Kemppainen, Pyörälä – Hännikäinen, Sallinen, Osala.

Rozhodčí

Hradil, Hejduk – Lhotský, Svoboda.

Stadion

České Budějovice

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud