11. srpna 2017 • 04:56

Ani AHL nepomůže. Tady je 5 českých hvězdiček, které mine olympiáda

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Martin Frk, Dominik Simon a Marek Mazanec se z AHL na OH nepodívajíMartin Frk, Dominik Simon a Marek Mazanec se z AHL na OH nepodívajíFOTO: Koláž: iSport.cz

    Další nepříjemný zásah dostal zápisník Josefa Jandače, kde se kupila jména možných adeptů na olympijskou soupisku českého týmu pro únorový turnaj v Pchjongčchangu. Reprezentační trenér z ní musí vyškrnout možné posily z AHL, i ty totiž dostaly zákaz. Server iSport.cz si posvítil na pět opor farmářské ligy z ročníku 2016/17, které mohly v barvách národního týmu zazářit.

  • Martin Frk, útočník (Grand Rapids)

    Martin FrkFoto Twitter.com /@DetroitRedWings

    Uplynulá sezona: 65 utkání, 50 bodů (27+23)

    Ačkoliv oproti konkurenci odehrál menší množství utkání kvůli měsíčnímu působení v Carolině v NHL, dělil se Frk se sedmadvaceti góly o sedmou příčku střelecké tabulky AHL. Kanonýr je jeho povolání, a takových hráčů není nikdy dost. Před pár týdny prodloužil o rok s Detroitem, je možné, že během Her bude hrát za Red Wings.

  • Marek Mazanec, brankář (Milwaukee)

    Marek MazanecFoto Profimedia

    Uplynulá sezona: 47 utkání, 27 výher, procentuální úspěšnost 91,2%

    Poslední ročník mu nevyšel podle představ, sám to moc dobře ví. Přesto by byla škoda zkušeného gólmana zatracovat. Má za sebou působení v NHL, v mladém věku vychytal extraligový titul a objevoval se i v juniorských reprezentačních výběrech. Ale na seniorský dres si ještě bude muset počkat.

  • Dominik Simon, útočník (Wilkes-Barre)

    Dominik SimonFoto Profimedia.cz

    Uplynulá sezona: 70 utkání, 46 bodů (15+31)

    Adept číslo jedna. Kromě zkušeností ze zámoří za sebou má také dvě celé sezony v extralize a účast na mistrovství světa v Praze. Hodil by se. Má před sebou ještě jeden rok smlouvy a boj o nejlepší ligu světa je pro něj stále naprostou prioritou. „Doufám, že si místo vybojuju," řekl před pár dny v rozhovoru pro deník Sport.

  • Vítek Vaněček, brankář (Hershey)

    Vítek VaněčekFoto facebook.com/TheHersheyBears

    Uplynulá sezona: 39 utkání, 18 výher, procentuální úspěšnost 90,6%

    Za dva roky v zámoří udělal obrovský pokrok. V klidu prošel skrz ECHL, nejvíce zápasů v základní části ze všech gólmanů týmu Bears odchytal v poslední sezoně i v AHL. Jen v play off pak víc času v bráně strávil zkušenější Pheonix Copley. Má před sebou zářnou budoucnost.

  • Jakub Vrána, útočník (Hershey)

    Jakub VránaFoto Twitter.com /@TheAHL

    Uplynulá sezona: 49 utkání, 36 bodů (19+17)

    Tohle je jméno, které asi nebude muset s ohledem na AHL tolik mrzet. Pokud všechno půjde podle představ, bude už na podzim pražský rodák totiž hrát v prvním týmu Washingtonu. Jedenadvacet zápasů a 6 bodů už má na kontě a experty je nazýván nejúchvatnějším talentem celé organizace Capitals.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud