22. března 2013 • 04:05

Jen ne baráž, modlil se Schwarz. Zahraje si ji počtvrté za posledních pět let

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikdo jiný nemá v hokejové extralize s baráží takové zkušenosti jako on. Třikrát ji absolvoval v dresu Mladé Boleslavi, a i když z ní odešel, padl do baráže znovu. Tentokrát jako gólman Liberce. „Bohužel je to znovu tady. Co se dá dělat,“ povzdechl si brankář, který sezonu načal nevydařeným účinkováním ve Spartě. V šestadvaceti letech si o udržení zachystá počtvrté za posledních pět let.



Pro Schwarze je letošní baráž o to peprnější, že tentokrát bude proti Mladé Boleslavi stát. Proti týmu, v jehož městě má domov. Na rozdíl od let, kdy Mladou Boleslav zachraňoval, se jí teď bude snažit cestu z první ligy vzhůru co nejvíc znepříjemnit.

„Uvidíme, jaké to bude. My jsme v Liberci od toho, abychom to zvládli. Teď si ještě zkontroluju telefon, protože myslím, že od někoho z Bolky tam nějaká textovka bude,“ snažil se brát celou situaci s humorem.


Do skoku mu ale nebylo. Liberec mohl ještě baráži uniknout, ale nezvládl zápas poslední naděje v Brně, kde padl 2:3. Tím si ortel podepsal.

Je to obrovská škoda. Byli jsme přitom nahecovaní a vypadlo to, že to bude v pohodě. Všichni jsme chtěli vyhrát. Nikdo nejde na led s tím, že bude hrát blbě, že něco odevzdá. Těžko říct, čím to je, že máme slabé první třetiny,“ dumal Schwarz.

O to, že by si někdo v Liberci neuvědomoval, o co se hraje, přitom strach nemá. Pořád je přesvědčený, že kvalita na straně jeho mužstva je. Zároveň je mu ale jasné, že v baráži, kterou tak důvěrně zná, nastanou ještě mnohem větší nervy než dosud.

„Lehký zápas tam nebude ani jeden, ani s Olomoucí. Opravdu to není legrace. Čekají nás velké nervy,“ tuší. „Kdyby si tohle někdo neuvědomoval, tak asi žije v jiném světě. Naše situace už je hraniční. My nesmíme vůbec nic podcenit a jít do toho naplno,“ burcuje.

Brankář Komety Jiří Trvaj zasahuje před libereckým útočníkem Tomášem Pospíšilem
Brankář Komety Jiří Trvaj zasahuje před libereckým útočníkem Tomášem Pospíšilem
Baráž začíná v neděli, Liberec se utká s Olomoucí. Pak ho čekají souboje s Chomutovem a Mladou Boleslaví.

„Musíme tam jít se zdviženýma hlavama. Pro všechny to začíná od nuly, jen pro týmy z první ligy je to jednodužší, protože mohou jen získat. My můžeme všechno ztratit. Je potřeba se na to pořádně připravit a zvládnout to, hlavně začít hrát zápasy od začátku, protože takhle promrhat první dvě třetiny jako v Brně se nesmí stávat,“ varuje Schwarz.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud