František Suchan
1. března 2015 • 22:53

Z nepotřebného králem střelců. Začátek v Olomouci mi pomohl, ví Hrňa

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Své poslední trefy zapsal ve 48. kole, vedení ale udržel. Nejtěsnější, ale přece. Erik Hrňa se stal nejlepším střelcem základní části, trofej deníku Sport mu přihrálo 26 zásahů, totožný počet jako nastřádal pardubický Petr Sýkora, s nímž ještě v neděli na dálku soupeřil. „Kluci mi hned říkali, že Sejček gól nedal,“ usmíval se 26letý útočník a děkoval za gratulace, když si potvrdil, že prvenství patří hráči s menším počtem odehraných zápasů v sezoně, tedy jemu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 3. • 18:20
HC Olomouc
HC Olomouc
3:2
ONLINE
1. března
18:20
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
Góly

Domácí: 20:44. Buc, 37:17. Laš, 64:55. Herman

Hosté: 00:35. Bartek, 10:50. Bartek

Sestavy

Domácí: Trvaj (Vošvrda) – Skrbek (C), Rašner, Ondrušek, Majeský, Jaroměřský, Houdek, Bartoň – Buc, Knotek, Laš – Zuzin, Herman, Matai – Kucharczyk, Marosz, Dlouhý – Beták, Řípa.

Hosté: Závorka (Habal) – Harant, Sičák, Deyl, Bičánek, Šmach, Redlihs, Tomeček, Dvořák – Hruška D., Balán, Vachovec – Bartek, Hruška R., Duda (C) – Tomeček, Zadražil, Micka – Koblasa, Kverka, Gorčík.

Rozhodčí

Baluška, Konc – Blaha, Frodl

Stadion

Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst.

Kdo by to byl řekl, když jste se na začátku sezony nevešel do kádru a šel jste do Olomouce, že?
„Myslím, že právě ten začátek v Olomouci mi hodně pomohl. Kdybych zůstal v Třinci, je možné, že bych hrál čtvrtou, pátou lajnu a pořádně bych se nedostal do hry. Jsem moc rád, že mi Olomouc dala tolik prostoru, čehož jsem po návratu využil a hrál jsem pořád tak, abych byl platný pro tým.“

Odkdy už jste si začal dělat zálusk na korunu krále střelců?
„Poslední dva zápasy už jsem řešil, že to bude mezi mnou a Petrem Sýkorou. Nešlo mi ale o to, abych jen střílel, snažil jsem se puky i nahrávat a přistupoval jsem k tomu tak, že buď to vyjde, nebo ne. Kdyby to neklaplo, byl by to pro mě cíl pro další sezonu. Ale teď se to proměnilo, mám cíl zopakovat tenhle výsledek.“ (usmívá se)

Poslední zápas na Spartě, v němž se moc nebránilo, byl ideální pro to, ještě nějaký ten gól dát, že?
„To jo. I trenéři mě dávali hodně na přesilovky, kluci se mi snažili nahrávat, ale ukázalo se takové to pravidlo, že čím víc člověk chce, tím víc to nejde. Ale nevadí. Spíš je škoda, že jsme neurvali nějaký bodík, protože to bylo vyrovnané utkání. Bod nebo dva bychom si zasloužili. Ale jdeme do play off, teď začíná ta pořádná práce.“

Jak jste vůbec k poslednímu duelu základní části přistupovali, když jste měli sestavu plnou mladíků a řada opor odpočívala?
„Oba týmy spíš dávaly pozor na nějaké blbé zranění, ale vyhrát jsme rozhodně chtěli my i Sparta. Naši mladí kluci se ukázali ve skvělém světle. Přišli z Havířova a bodovali, dávali góly, měli pohyb. Pro budoucnost jen dobře, že dostali šanci a že ji chytili za pačesy.“

Teď vás čeká dlouhá pauza před čtvrtfinále. Jak ji vyplníte?
„Dostaneme dva dny volna, ale pak už začneme naplno s přípravou na play off. Nebudeme se připravovat na jeden tým, ale dá se říct, že na všechny, které budeme moct dostat. Půjdeme od detailu k detailu, abychom to naladili tak, že první zápas hned vyhrajeme.“

Dá se říct, koho byste si přál?
„Nám to bude jedno, jestli chceme vyhrát, tak musíme zvládnout každého. Jen bych osobně radši dostal nějaký tým z Čech, než Vítkovice, protože přece jen, na Moravě nás tam moc není, tak ať je v play off co nejvíc moravských klubů, ať to zůstane tam…“ (usmívá se)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud