30. prosince 2015 • 04:50

Bojovník Vašíček. Jak se hraje se zlomenou rukou a co nejvíc bolelo?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vliv dědečka, mládežnického trenéra, později Vladimíra Růžičky, kvůli kterému odehrál play off ve Slavii i se zlomenou rukou. Ale také těžká práce v pekárně, aby uživil rodinu ve chvílích, kdy na větší extraligovou šanci teprve čekal. Jiří Vašíček je zkrátka bojovník k pohledání, a i když nevede kanadské bodování či musí občas vypomoci v 1. lize, hokeji dává všechno. Jeho obětavost v minulé sezoně ocenila i oficiální statistika Radegast Index. Co ho v hokeji nejvíc bolelo?



„Snažil jsem se tu hokejovost v životě dohnat bojovností. Když dostanete pukem, tak se to zaleduje a jede se dál,“ říká Vašíček. Nebyl by to správný hokejový bojovník, kdyby šlo na ledě i mimo něj vše hladce. K trénování a hraní musel jednu dobu přidat ještě náročné povolání.

„Po vojně v Jindřichově Hradci to bylo vůbec nesložitější, narodila se nám dcera. Hrál jsem 2. ligu, byl profesionál, ale peněz moc nebylo,“ vypráví pragmaticky.

Příběh bojovníka: Ránu pukem zaledujete a jede se dál, říká Vašíček
Video se připravuje ...

„Našel jsem si brigádu a přivydělával si v pekárnách. Hokej byl pořád na prvním místě, ale časem to bylo horší. Už jsem si říkal, že začínám být na extraligu Ve 26 letech starý. Upínal jsem se na to, abychom s Jindřichovým Hradcem postoupili do první ligy a abych se stal plnohodnotným členem prvoligové společnosti,“ vzpomíná na těžší okamžiky. Při angažmá v jižních Čechách také utrpěl bolestivou zlomeninu bérce, kvůli které nemohl deset měsíců hrát.

Nakonec mu ale pomohl Vladimír Růžička, tehdejší trenér Slavie povolal Jiřího Vašíčka do vysněné extraligy. Ale i v nejvyšší domácí soutěži a ve Slavii přišly těžké momenty. „V prvním zápase čtvrtfinále s Třincem (v sezoně 2007/08) jsem si zlomil ruku, bolelo to, ale když jsem viděl Růžu, že ho nenapadlo ani říct, abych si orazil, tak jsme se snažili s doktorem vymyslet, abych hrál. Měl jsem ortézu, opichy,“ popisuje zdravotní trable s tím, že soupeři o nich samozřejmě netušili.

„Čtvrtfinále jsem odehrál s jednou rukou, dost to bolelo. Pak se to za týden čtrnáct dní posunulo dál, už to tolik nebolelo. Ale do toho jsem si v prvním zápase semifinále zlomil žebro, když jsem si dával pozor na ruku, abych do ní nedostal, tak mě narazili na mantinel,“ dodává zodpovědný obránce.

Tahle bolest a sebezapření ovšem byly vykoupeny extraligovým titulem. Teď hokejový bojovník Jiří Vašíček sní o tom, že si na mistrovský pohár sáhne alespoň ještě jednou…

ZORRO mstitel. Vašíček po ledě naháněl soupeře, ten se bitky bál
Video se připravuje ...

Utkání proti Zlínu očima Jiřího Vašíčka.
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud