11. dubna 2017 • 13:38

Boleslav potvrdila nového kouče, na střídačku se postaví Augusta

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým hlavním koučem hokejistů Mladé Boleslavi byl jmenován Patrik Augusta. Jeho asistenty budou Viktor Ujčík a Boris Žabka. O příchodu sedmačtyřicetiletého Augusty, který dosud vedl juniorský tým Jihlavy, i Ujčíka se spekulovalo už od poloviny března, kdy skončil František Výborný. Nové složení realizačního týmu klub potvrdil dnes na svém webu.



Třiašedesátiletý Výborný opustil střídačku Mladé Boleslavi po pěti letech po vyřazení v předkole play off s Chomutovem 2:3 na zápasy. S klubem se dohodl, že bude pokračovat už jen jako sportovní konzultant. Na pozici sportovního manažera po sezoně skončil i jeho syn David a nahradil jej Luděk Bukač mladší.

Pro Augustu, syna bývalého reprezentačního kouče Josefa Augusty, bude angažmá v Mladé Boleslavi premiérou na pozici hlavního kouče v profesionálním hokeji. V letech 2009 až 2013 byl asistentem v prvoligovém týmu jihlavské Dukly a pak vedl postupně mladší dorost, starší dorost juniory.

Z hráčské kariéry má Augusta ve sbírce bronzové medaile z olympijských her z Albertville z roku 1992 i z mistrovství světa ve stejném roce v Praze. Na kontě má i čtyři zápasy v NHL za Toronto a Washington. Bývalý útočník, který hrál vedle mateřské Jihlavy a zámořských soutěžích také za Schwenningen, Krefeld a Hannover, působil také v letech 2006 až 2008 jako amatérský skaut Phoenixu v NHL.

Čtyřiačtyřicetiletý Ujčík byl dosud Augustovým asistentem u juniorského týmu Jihlavy a na stejné pozici působí i A-týmu, který ještě bojuje v baráži o extraligu. Pro trojnásobného mistra světa a bývalého kanonýra Jihlavy, Slavie, Třince, Plzně, Sparty, Vítkovic či Kärpätu Oulu to bude také první zkušenost na extraligové lavičce.

O pět let mladší Slovák Žabka, bývalý obránce, už na pozici asistenta v Mladé Boleslavi působil od 7. prosince loňského roku. Po boku Františka Výborného tehdy nahradil odvolaného Mariana Jelínka.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud