23. července 2014 • 09:01

Basketbalista Mitchell odešel z Ústí do týmu nováčka polské ligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Americký rozehrávač Kwamain Mitchell, nejužitečnější hráč uplynulého ročníku Národní basketbalové ligy, přestoupil z Ústí nad Labem do týmu nováčka polské ligy Polformex Kutno. Spolupracovníkovi ČTK to dnes řekl manažer severočeského klubu Tomáš Hrubý.


"Přestože jsme Mitchellovi nabídli nejlepší možné podmínky, finanční nabídka z polského klubu byla výrazně vyšší. Ale s Kwamainem se rozcházíme v dobrém a jednou se třeba do našeho klubu vrátí," uvedl Hrubý.

Mitchella by ve Slunetě měl nahradit jiný americký rozehrávač. "Trenér Martin Stavěl si ho vyhlédl v minulých dnech na letním kempu hráčů z amerických univerzit v Las Vegas, nyní s ním jednáme. Chceme tým doplnit třemi Američany na postech rozehrávače, křídla a podkošového hráče. O zahraničních posilách musíme mít jasno do 15. srpna," poznamenal Hrubý.

Ústecký klub by ale mohli posílit i čeští hráči. "Zatím jsme angažovali plzeňské křídlo Ladislava Pecku, který hrál v uplynulé sezoně v Japonsku, zkušený bosenský hráč Admir Alič přišel z Ostravy a z Pardubic k nám zamířil rozehrávač Michal Čarnecký, hráč s reprezentačními zkušenostmi," dodal manažer.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud