23. července 2014 • 17:49

Fotbalisté Brna touží po klidném středu tabulky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hrát v klidném středu tabulky a navázat na deváté místo z uplynulého ročníku touží fotbalisté Zbrojovky Brno. V týmu nedošlo v letní přestávce k výrazným obměnám kádru, jediným problémem managementu bylo nahradit zkušeného Luďka Pernicu, který zamířil do Jablonce. Mezeru by měl zacelit reprezentant jednadvacítky Jakub Jugas, který přišel na hostování ze Zlína.


"Hrajeme v jiném rozestavení, než na jaké je Jugas zvyklý. Rozhodující bude, jak se se změnou vypořádá. Je zvyklý útočit. Musíme se vyvarovat banálních chyb, kterých jsme se dopouštěli na jaře. Hodně nás srážely," poznamenal na dnešní tiskové konferenci trenér Zbrojovky Václav Kotal.

Novými tvářemi v kádru Brna jsou vedle Jugase ještě středopolař Jan Sýkora, který přišel ze Sparty na hostování, a útočník Fabián Slančík z Banské Bystrice. Kádr doplnili z juniorky Tomáš Brigant a Stanislav Vávra.

"Kádr jsme doplnili v rámci možností klubu. Náhradou za Jiřího Skaláka přišel Sýkora, který ale zatím nemá ani jeden ligový start. Bohužel se zranil Slančík, jenž bude chybět přibližně tři týdny," dodal Kotal.

Slabinou Brňanů je i koncovka. Z vypracovaných šancí se v přípravě útočníci často neprosazovali. V posledních šesti přípravných zápasech dali jen 6 branek. V přípravě odehrála Zbrojovka devět utkání. Vedle Líšně a rakouského Poysbrunnu zdolali Brňané ještě Myjavu. Ve zbývajících zápasech si připsali dvě remízy a čtyři porážky.

Trenér Kotal už má k dispozici po uzdravení a dlouhé herní přestávce útočníky Miroslava Markoviče, Pavla Mezlíka a středopolaře Marka Kaščáka. Ten ještě dostane prostor na rozehrání se v Líšni.

"Jdeme do nového ligového ročníku s vnitřním přesvědčením, že bychom měli prožívat klidnější rok než ve dvou předcházejících sezonách. Za předpokladu, že nás nepotkají zranění. Klub je stabilizovaný, máme zkušeného trenéra, který tým posunul," tvrdí sportovní ředitel Zdeněk Kudela. Za důležitý krok směrem k divákům považuje i chystané zastřešení tribuny se 4000 sedačkami.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud