18. září 2014 • 14:50

Vonnová dostala oficiálně zelenou pro návrat k lyžování

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Americká sjezdařka Lindsey Vonnová dostala od lékařů oficiální povolení k návratu k lyžování. Olympijská vítězka a bývalá mistryně světa absolvovala kvůli zdravotním problémům v minulé sezoně jen čtyři závody a musela vynechat hry v Soči.


Vonnová potvrdila návrat poté, co absolvovala testy na Andrewsowě institutu ortopedie a sportovního lékařství na Floridě. "Doktor Andrews mi dal oficiální zelenou pro návrat k lyžování. Díky všem, kteří mi pomáhali. Byla to dlouhá cesta, ale stála za to," oznámila na facebooku Američanka, které bude za měsíc třicet let.

Čtyřnásobná vítězka Světového poháru Vonnová se loni v únoru těžce zranila hned v prvním závodu MS ve Schladmingu, při pádu si přetrhla vazy v pravém koleni. Při přípravě na comeback si v prosinci znovu natrhla zkřížený vaz a zvládla s průměrnými výsledky odjet jen čtyři závody SP. V lednu poté oznámila, že vzdává účast na ZOH v Soči a podrobila se další operaci.

Pro novou sezonu má Vonnová dva hlavní cíle. Uspět na domácím mistrovství světa ve Vailu a překonat rekord v počtu vítězství ve Světovém poháru Annemarie Moserové-Pröllové. Rakušanka nasbírala v bílém kolotoči 62 výher, Vonnové chybějí tři vítězství.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud