18. září 2014 • 23:18

Hlasy po zápase 1. kola Evropské ligy SSC Neapol - Sparta

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po zápase 1. kola základních skupin fotbalové Evropské ligy SSC Neapol - Sparta Praha (3:1):


Rafael Benítez (trenér Neapole): "Byla to pro nás důležitá výhra, zejména si vážím toho, že po obdržené brance se tým semknul a dokázal skóre otočit. Ale nebyl to lehký zápas, protože Sparta měla čtyři útočníky, kteří napadali naše čtyři obránce, takže pro nás nebylo snadné získat míč. Zase jsme nedokázali udržet nulu, ale na obraně je vidět, že bylo mistrovství světa a nemohli jsme trénovat v kompletním složení, ale doufám, že se to časem zlepší a budeme opět v defenzivě silní."

Vítězslav Lavička (trenér Sparty): "Sice jsme prohráli na půdě favorita skupiny a dostali tři góly, ale i tak hodnotním náš výkon pozitivně. Měli jsme tam dobré momenty a hráli jsme i to, co jsme proklamovali. Chtěli jsme kompaktně bránit a trápit soupeře aktivitou a to se nám povedlo, měli jsme i šance, které Neapol pozlobily. V celkovém součtu rozhodla kvalita soupeře, který zaslouženě bere tři body. Vývoj skóre nám nahrával, šli jsme do vedení po dobře sehrané standardce, ale mrzí mě, že jsme se nechali zaskočit brzkým vyrovnáním. Předcházela tomu naše taktická chyba, kdy soupeř brzy rozehrál standardní situaci a byla z toho penalta. Těsně před druhým gólem měl na hlavě branku Jakub Brabec, místo toho se do vedení dostala Neapol a získala klid. My pak ještě přeorganizovali hru, abychom se pokusili srovnat, ale Mertens nás potrestal individuální kvalitou v křídelním prostoru. Z tohoto pohledu je třeba uznat kvalitu soupeře."

David Lafata (kapitán Sparty): Vstřelili jsme branku, ale škoda, že jsme to vedení neudrželi déle. Pak to mohlo vypadat jinak. Navíc nám nevyšel začátek druhé půle a dostali jsme brzy druhý gól. Musíme přiznat, že Neapol byla lepší. Oni byli silní na míči, museli jsme hodně běhat, ale když už jsme ho získali, tak jsme o něj brzy přišli. Takže to dnes bylo hodně o kondici."

Josef Hušbauer (autor gólu Sparty): "Gól to byl pěkný, ale body to nepřineslo. Škoda, že moc brzy srovnali. Druhý gól pak rozhodl, oni si začali věřit a už to bylo těžké. Měli jsme hodně ztrát, ale chtěli jsme hrát po zemi i na riziko. Neapol předvedla kvalitu, je to jasný favorit skupiny. Výsledek odpovídá průběhu zápasu."

Jakub Brabec (obránce Sparty): "Je to škoda, mohli jsme získat víc výsledkově i herně. Měl jsem tam hlavičku na 2:1, mohla vývoj zlomit na naši stranu. Škoda. Hrát proti takovým jménům ale byl velký zážitek. Rozhodně to nebyl výkon, za který bychom se měli stydět, a můžeme se od něj odpíchnout."

Gonzalo Higuaín (útočník Neapole): "Po porážce v lize jsme chtěli ukázat charakter a to, že umíme vyhrávat. Z tohoto pohledu je to velmi důležité vítězství. V minulém utkání jsem penaltu nedal, teď jsem se to rozhodl kopnout do stejného místa a naštěstí to vyšlo."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud