19. září 2014 • 00:44

Gól to byl pěkný, ale k ničemu, řekl Hušbauer

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Proti Neapoli sice vstřelil záložník Sparty Josef Hušbauer první branku zápasu, dlouho se z ní však neradoval. Domácí totiž skóre otočili, úvodní utkání základní skupiny Evropské ligy vyhráli 3:1 a čtyřiadvacetiletému fotbalistovi zkazili představení v Itálii, kde o něj v přestupním období hodně stálo Cagliari.


"Nijak zvlášť jsem na to nemyslel," řekl novinářům Hušbauer. "Přestup nevyšel, hraju za Spartu a nějaký nabídky mě teď vůbec nezajímají. Z gólu jsem měl samozřejmě radost, protože byl pěkný, ale týmu k ničemu nepomohl," dodal.

Hušbauer otevřel skóre zápasu ve 14. minutě střelou o tyč, prakticky z první vážnější sparťanské akce. "Bylo to po odvráceném rohu a já nevěděl, jestli to mám, nebo nemám zkusit," uvedl. "Nakonec jsem vystřelil, bylo to i trošku tečovaný, tak se to zakroutilo do branky a spadlo to tam," přidal.

Z vedení se ale Sparta radovala jen osm minut. Z penalty nařízené za Costovu ruku vyrovnal Gonzalo Higuaín. "Po naší chybě rychle rozehráli standardku, bylo z toho břevno a penalta. Škoda, kdybychom udrželi vedení déle, mohli znervóznět, ale rychlé vyrovnání jim pomohlo," uvedl Hušbauer.

Po přestávce bylo ještě hůř, protože dvěma góly rozhodl Dries Mertens. "U prvního to skvěle připravil Higuaín a soupeř si pak už jen hlídal výsledek. Těžko s tím šlo něco udělat, jsou to super hráči," prohlásil Hušbauer. "Proto také hrají tam, kde hrají. Rozhodla individuální kvalita, protože oni mají to, co my nemáme," dodal.

Neapol podle Hušbauera ukázala, že ve skupině bude hrát Sparta a Young Boys Bern, který dnes rozstřílel Slovan Bratislava 5:0, o druhé místo. "Neapol jede na první flek, to jsme věděli. Ostatní zápasy jsou pro nás důležitější," řekl. "Hned další hrajeme s Bernem a nesmíme prohrát. Navíc když poslední zápas hrajeme u nich a to může být zápas o všechno," uzavřel.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud