19. září 2014 • 01:06

Mohli jsme tady něco uhrát, litoval po Neapoli brankář Bičík

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V předkole ve Zwolle přispěl brankář Sparty David Bičík chycenou penaltou k postupu, v úvodním utkání základní skupiny v Neapoli už tolik štěstí neměl. Směr pokutového kopu Gonzala Higuaína sice vystihl, ale na míč nedosáhl. Domácí fotbalisté tak vymazali úvodní gól Josefa Hušbauera a nakonec vyhráli 3:1.


"Mohli jsme tady něco uhrát, Neapol je silná dopředu, ale v obraně má skulinky. A my jsme jich bohužel nedokázali využít," řekl novinářům Bičík, který čelil třetí penaltě v pohárové sezoně. V předkole ve Zwolle jednu chytil a v odvetě s nizozemským celkem naopak neuspěl.

"Je to divné, proti nám se kopaly tři a my nekopali ani jednu," řekl uvedl Bičík. "A je to trochu smutné, když si třeba uvědomím, že na druhé straně Neapol taky zahrála ve vápně rukou jako náš Costa," připomněl brankář situaci, po které však Sparta nakonec stejně vstřelila ve 14. minutě úvodní branku.

Higuaín se o osm minut později k penaltě postavil navzdory tomu, že v neděli v Serii A jednu nedal a Neapol nečekaně prohrála s Chievem 0:1. "To jen dokazuje, jak velký je to hráč. Viděl jsem, jak to kopl v neděli. Jeho střela byla polovysoká, to je pro nás brankáře nejlepší. Ale tentokrát jsem prostě nemohl na míč dosáhnout," posteskl si Bičík.

Výkon argentinského útočníka na Bičíka sice udělal dojem, nejlepším soupeřem pro něj ale nebyl. "Je sice skvělý, ale když jsme hráli se Slovanem Bratislava na Ajaxu Amsterdam, prohráli jsme 5:0. A Luis Suárez mi tenkrát dal čtyři góly," vysvětlil s úsměvem.

Dalším soupeřem Sparty v Evropské lize bude 2. října Young Boys Bern, který porazil Slovan Bratislava vysoko 5:0. "Po prvních výsledcích je jasné, že pokud chceme pomýšlet na postup, musíme Bern porazit," prohlásil Bičík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud