19. září 2014 • 20:12

Litvínov udržel neporazitelnost díky gólu v poslední minutě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Litvínova si i ve čtvrtém kole extraligy udrželi neporazitelnost. O jejich výhře na ledě Mladé Boleslavi rozhodl gól obránce Jiřího Guly čtrnáct sekund před koncem zápasu. Středočeši tak prohráli i druhé domácí utkání v sezoně.


"V závěru jsme dostali gól z kategorie těch výjimečných. Ale stává se to. Porážka bolí, ale klukům i tak patří poděkování. Stáhli jsme ztrátu z 1:3 na 3:3, to bylo fantastické," řekl kouč Středočechů Marian Jelínek.

Trenéři Mladé Boleslavi proházeli útoky, beze změny zůstala jen formace Broše, ale na souhře domácích to v úvodu vůbec nebylo znát. Hned ve druhé minutě měl velkou příležitost Pabiška, z úhlu však netrefil odkrytou část branky a z protiútoku otevřel skóre Litvínov. Po přihrávce Ručinského zpoza branky se Martynek trefil ideálně pod horní tyč.

Brankář Středočechů v dalším průběhu první třetiny neměl příliš práce, naopak se musel činit na druhé straně Francouz. V osmé minutě při litvínovském oslabení nestačil na přesilovkovou střelu svého bývalého spoluhráče Stříteského, ale pak pomohl udržet vyrovnaný stav 1:1 výbornými zákroky proti Hykovi, Robarovi nebo Pabiškovi.

"Boleslav nás dostala pod velký tlak, její hráči výborně bruslili, drželi nás v obranné třetině a kolikrát jsme ani nevěděli, kde nám hlava stojí," přiznal kouč Miloslav Hořava.

Litvínov zahájil druhou třetinu téměř šesti přesilovkovými minutami, během nichž odskočil do vedení 3:1. Domácí nejprve v závěru čtyřminutového trestu kapitána Výborného a další signalizaci trestu přestali hrát, čehož využil Šrámek střílející od mantinelu. Navazující početní výhodu pak proměnil Kubát trefou od modré čáry.

Boleslavští už poté ve druhé třetině nebyli tak dominantní, ale na začátku poslední dvacetiminutovky je dostala do kontaktu přesilovková dorážka Broše, který snížil na 2:3 pět vteřin před vypršením trestu Majdana.

O 54 vteřin později mohl hostům vrátit dvoubrankové vedení Jánský, ale nařízené trestné střílení po faulu Tomana neproměnil. Těsně před polovinou třetí třetiny dvakrát během 27 vteřin faulovali Zeman se Šlégrem a extraligový nováček využil dvojnásobnou přesilovku k vyrovnání. Z hranice kruhů se přesně trefil Hyka. Středočeši poté přežili další oslabení po Tomanově faulu, nakonec ale nezískali ani bod. Čtrnáct vteřin před koncem rozhodl Gula střelou od modré čáry o výhře hostů.

"Poslední třetinu jsme sehráli velice dobře a srovnali jsme na 3:3, ale ta špatně odehraná bule a střela soupeře od modré v momentě, kdy gólman nic neviděl, byla prostě strašná škoda," řekl po utkání útočník Tomáš Hyka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud