19. září 2014 • 21:17

Karlovy Vary přehrály Spartu a poprvé v sezoně vyhrály

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Karlových Varů porazili ve čtvrtém kole extraligy Spartu 4:1 a poprvé v sezoně se tak radovali z výhry. Pražané naopak potřetí za sebou prohráli a klesli na dvanácté místo tabulky, o které se dělí právě s Energií. Všechny branky padly na západě Čech v přesilových hrách.


"Nechci hodnotit utkání nějak euforicky. Chtěl bych především vyzdvihnout nasazení našeho mužstva a touhu bodovat. Byla to dnes skvělá týmová práce, která vedla k naším prvním, již v této fázi soutěže velmi důležitým bodům," radoval se po utkání kouč Karel Mlejnek.

Od úvodního vhazování se v KV aréně hrál útočný a pohledný hokej. Domácí drželi s favorizovanou Spartou krok a v první třetině si vytvořili i více brankových příležitostí.

V 6. minutě mohl otevřít skóre hostující Kumstát, který do Prahy přišel právě z Karlových Varů, ale z bezprostřední blízkosti Habala nadvakrát nepřekonal. Novotného, který se poprvé v sezoně objevil v brance Sparty, prověřili Štals, David Hruška a Balán. Nikdo z nich ale skóre otevřít nedokázal. Nepodařilo se to ani hostujícímu Saboličovi, jehož střelu výborně chytající Habal vyrazil.

Ve 21. minutě, při vyloučení Poláška, ideální přihrávku Dudy zužitkoval David Hruška a otevřel skóre. Domácí vedoucí branka povzbudila. O sedm minut později měly Karlovy Vary již dokonce o dvě branky navrch. Hosté dostali trest za příliš mnoho hráčů na ledě a za zády Novotného skončila tvrdá střela Haranta.

S jistým Habalem v zádech byli domácí ve druhém dějství lepším týmem. Sparta si vytvářela šance pouze v přesilových hrách. Mezi 37. a 39. minutou byli krátce po sobě vyloučeni Harant a Duda, Sparta přitlačila Karlovy Vary v jejich obranném pásmu, a nakonec snížila. Pilař ještě trefil horní tyč, pokus Barinky ale skončil v brance.

"Měl jsem strach, abychom nezalezli a nepřestali hrát, ale to se naštěstí nestalo," pochvaloval si po utkání gólman Vladislav Habal, jenž dostal podruhé za sebou přednost před jedničkou Tomáš Závorkou a podal výborný výkon.

Gól do šatny totiž Západočechy nepoložil. Ve 44. minutě využil další přesilovou hru Radim Hruška, který v závaru před sparťanskou dotlačil puk potřetí za Novotného záda. O chvíli později se domácím naskytla možnost hrát 89 vteřin přesilovou hru pěti proti třem a nepohodu Sparty dokumentoval i následný dvouminutový trest za pomalé střídání. Karlovy Vary byly dnes velice úspěšné při přesilových hrách. Čtvrtou přesilovku využil Duda, který šikovně tečoval střelu Sičáka.

Krize Sparty tak pokračuje. "Nenacházíme se v nejlepším herním rozpoložení. Hrajeme složitě, v naší hře není jednoduchost. Nechci tím ale snižovat výkon domácích, myslím, že hráli velice dobře," řekl asistent trenéra Pražanů Zdeněk Moták.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud