19. září 2014 • 23:28

Čeští baseballisté prohráli na mistrovství Evropy s Itálií 1:9

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští baseballisté podlehli ve finálové skupině mistrovství Evropy v Brně obhájcům titulu Itálii 1:9. V posledním utkání turnaje se domácí tým střetne v sobotu od 15:00 hodin s Německem, které je bez vítězství v tabulce finálové skupiny na posledním šestém místě.


Krok s favorizovaným soupeřem drželi čeští baseballisté jen v úvodních dvou směnách, po kterých prohrávali 0:1. Ve třetí si herně vyspělejší italský tým připsal pět bodů, kterými rozhodl o vítězství. O jediný bod Čechů se za stavu 0:7 po odpalu Matěje Hejmy zasloužil v páté směně úspěšným doběhem Martin Červenka. Své vítězství potvrdili Italové dalšími dvěma body v předposlední směně.

Trenér českých baseballistů Michael Griffin prostřídal po dvou innincích na nadhazovačském kopci kvarteto Jan Novák, Jakub Toufar, Marek Minařík a Radim Chroust.

Bez porážky zůstali kromě Itálie jen finalisté posledního evropského šampionátu Nizozemci. Oba celky si v neděli od 15:00 hodin finále zopakují, ještě před ním se střetnou v sobotu v závěrečném zápase ve skupině.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud