21. září 2014 • 22:47

Ručinský si připsal čtyři body a vede produktivitu extraligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Třiačtyřicetiletý hokejový útočník Martin Ručinský pomohl čtyřmi body za gól a tři asistence k vysokému vítězství nad Brnem 6:1, díky kterému Litvínov udržel neporazitelnost v sezoně i první místo v tabulce. Sám nejstarší hráč extraligy se navíc s devíti body vyšvihl do čela tabulky produktivity.


"Nevím, čím to je, že jsme na čele ligy. Ani nesleduju tabulku. Liga teprve začala, máme na čem pracovat a co zlepšovat. Nesleduji ani statistiky, zajímají mě jen tři body, které má mužstvo. Samozřejmě jsem rád, že nejsem do počtu," řekl Ručinský, který v pěti zápasech vstřelil tři branky a na šest přihrál.

"Dneska jsme hráli výborně. Byli jsme ve stejné situaci v Boleslavi, také jsme vedli 3:1, ale dneska jsme to zvládli o poznání lépe, hráli výborně a vítězství jsme si zasloužili," navázal olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa.

Klíčem k zisku tří bodů byly čtyři využité přesilové hry a hned dvě z toho Litvínovští využili po sedmi vteřinách. "Ještě jsem to nikdy nezažil, abychom využili přesilové hry takhle rychle. Ale to je hokej, pokaždé se může stát něco neobvyklého a nepředvídatelného. Nicméně přesilové hry jsou klíčem úspěchu, zvlášť když se rozšířilo útočné pásmo. Pracujeme na tom v tréninku asi jako každé jiné mužstvo. Dneska nám to tam napadalo, tak to snad bude fungovat pořád," uvedl Ručinský.

Na začátku druhé třetiny za stavu 1:1 hrdina zápasu pykal čtyři minuty na trestné lavici, ale jeho spoluhráči odolali. "Udělal jsem faul, nedal jsem si pozor na hokejku, ale nejsem si jist, zda i druhý faul byl. Myslím si, že to nebyla moje hokejka, ale je zase lepší, když jsem dostal dvě plus dvě minuty, než kdybychom hráli ve třech," prohlásil.

Ručinský se před sezonou do poslední chvíle rozhodoval, zda bude pokračovat v kariéře. "My jsme tady jako jeden muž, společně vyhráváme i prohráváme. Důvod, že pokračuji, jsou i trenéři, jejich vedení má hlavu a patu. Užívám si to, zvlášť když se daří a mužstvo šlape. Říkal jsem před sezonou, že to je moje na 99,9 procent poslední. Nikdy se nemá říkat nikdy, ale tak to cítím. Chci si to s klukama užít a hrát play off, chtěl bych se rozloučit úspěchem před výborným litvínovským publikem," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud