23. listopadu 2014 • 13:56

Wenger: Jsme zklamaní, takhle jsme United dlouho nepřehrávali

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hodně zklamaný byl po sobotní domácí porážce 1:2 od Manchesteru United trenér Arsenalu Arséne Wenger. Podle něj fotbalisté londýnského týmu ve šlágru anglické ligy přehrávali "rudé ďábly" takovým způsobem, jaký dlouho nepamatuje, ale kvůli nedostatečné efektivitě stejně vyšli naprázdno.


"Byl to zápas, ve kterém jsem dominovali osmdesát procent času. Takhle jsme nepřehrávali Manchester United dlouhou dobu," citovala Wengera britská média. "United měli dvě střely na branku a my prohráli, přestože hráči do toho dali hodně energie. Mrzí mě to kvůli fanouškům, je to obrovské zklamání," přidal francouzský kouč.

Litoval hlavně špatné koncovky svých svěřenců, kteří si na stadionu Emirates několikrát vylámali zuby na výborném Davidu de Geovi. Španělského brankáře překonal až v nastavení střídající Olivier Giroud. "Měli jsme dost šancí, abychom zvítězili. A momentálně jsme trochu naivní v obraně," prohlásil Wenger. "Bohužel také jejich gólman odchytal skvělý zápas," doplnil pětašedesátiletý trenér, jenž nechal znovu jen na lavičce kapitána české reprezentace Tomáše Rosického.

Trápící se Arsenal zažívá nejhorší vstup do sezony po 32 letech. Po dvanácti kolech Premier League jsou "kanonýři" až na osmém místě tabulky s patnáctibodovou ztrátou na vedoucí Chelsea. "Musíme být trpěliví. Ale i proti United tam bylo hodně pozitiv," konstatoval Wenger. Ve své osmnácté sezoně na lavičce Arsenalu se opět dostává pod velký tlak a někteří fanoušci při zápase s Manchesterem skandovali "Wenger ven".

Renomé si může londýnské mužstvo částečně vylepšit ve středečním utkání Ligy mistrů se suverénním Dortmundem, který už má dvě kola před koncem skupiny jistý postup. Minule se mohl do jarního play off s předstihem kvalifikovat i Arsenal, ale doma ztratil tříbrankové vedení a jen remizoval s Anderlechtem Brusel 3:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud