23. listopadu 2014 • 19:25

Buchtele jásal, proti Pardubicím se opět střelecky prosadil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník hokejové Sparty Jan Buchtele ani tentokrát nezklamal a opět se střelecky prosadil proti Pardubicím, svému bývalému klubu. Od příchodu do metropole z východu Čech před sezonou 2013/14 se to čtyřiadvacetiletému útočníkovi v rámci extraligových bitev podařilo počtvrté ze šesti utkáních, jež jsou pro něho velmi prestižní.


"Osobně se na ten zápas vždy moc těším, chci se předvést a dokážu se na něj dobře připravit. Jsem na něj asi určitě ještě o něco více namotivovaný," řekl v rozhovoru s novináři Buchtele.

Přestože si nakonec připsal gól a nahrávku, dlouho to vypadalo, že bude se závěrečnou sirénou pouze rekapitulovat zahozené příležitosti. Při těch největších trefil nejprve tyč, poté neuspěl blafákem v sólovém úniku při oslabení proti brankáři Robertu Kristanovi.

"Naštěstí jsem měl na střídačce svého psychologa," smál se Buchtele v narážce na Tomáše Rolinka, dalšího hráče ve sparťanském dresu, v jehož kariéře sehrály Pardubice velkou roli.

"Celý zápas mi dodával sílu, energii a slova povzbuzení. I proto jsem věřil do poslední minuty, že to tam nějak propálím. Pak mě jen pochválil, že jsem byl trpělivý a spadlo mi to tam," přiblížil Buchtele rozpravu s Rolinkem po své trefě.

Ta přišla v 54. minutě poté, co ho najetého na útočné modré čáře našel Marek Ďaloga. Rovněž s ním oblékal i pardubický dres. "Zkouší mi to tam vždy párkrát dát, tady mě viděl najetého. Já nechtěl už nic vymýšlet a vystřelil jsem. Jsem moc rád, že to vyšlo a moje asi desátá střela v zápase skončila v bráně," prohlásil s nadsázkou Buchtele.

Gólovým zásahem prý musel znovu o něco hlouběji sáhnout do peněženky. "I když je to už déle, co jsem přišel, pořád vypisuju prémie do kabiny. A tím gólem se mi to pěkně prodražuje," smál se Buchtele.

"Krásná akce, od Marka Ďalogy krásná nahrávka a pak i Honzovo výborné zakončení. S 'Buchtou' jsme velcí kamarádi, takže jsem mu rád poblahopřál, ten zápas dnes hodně prožíval. Ale tak to má proti Pardubicím nastavené vždycky, úplně jinak než proti ostatním soupeřům. Ten gól si zaslouží," uvedl kapitán Rolinek.

I on sám má stále odlišné pocity, než při utkáních proti zbývajícím soupeřům. "Lhal bych, kdybych řekl, že nikoliv. Pořád to beru tak, že to jsou úplně jiné zápasy," přitakal Rolinek, který přikrášlil svůj dnešní 500. zápas v tuzemské nejvyšší soutěži úvodním gólem zápasu.

Sparta tak začala podle svých představ a udělala úvodní trefou duelu první krůček k tolik kýženým třem bodům, jichž se dočkala teprve podruhé za posledních šest vystoupení. Doma navíc před bitvou s tradičním rivalem prohrála třikrát v řadě.

"Měli jsme to v hlavách a chtěli to zlomit. Čekal nás dnes těžký soupeř, který hraje hokej, díky čemuž se nám mohl hrát lépe od otevřené obrany, ale nebylo to tak. Byla to taková přetahovaná, ve druhé třetině to bylo nahoru dolů, ale my jsme dnes měli za cíl vyhrát za každou cenu, i kdybychom tam ten puk měli sníst. Ty tři body jsou pro nás hodně cenné," uzavřel Rolinek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud