25. ledna 2015 • 20:22

Vaněček po zlomenině znovu našel střeleckou formu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Na podzim se fotbalisté Hradce Králové museli spoléhat především na góly Pavla Dvořáka, nyní se však zdá, že se jim do formy dostává i další útočník David Vaněček. Vytáhlý kanonýr, jehož kariéru loni přibrzdila zlomenina kotníku, čtyřmi góly vystřílel triumf v Tipsport lize a sám cítí, že se opět dostává do formy, kterou měl před zraněním.


"Už do přípravy jsem vstoupil s tím, že jsem se cítil opravdu dobře, a teď se to potvrzuje i výkony na hřišti. Ještě bych si představoval lepší práci s míčem, ale až povolí nohy unavené z kondiční přípravy, tak to bude lepší," řekl Vaněček v rozhovoru s ČTK. "Důležité je, že to tam padá. Ještě mi dva góly byly odepřené kvůli ofsajdům, které podle mě nebyly. Ale čtyři góly mi tam spadly a věřím, že to bude padat dál," dodal.

Plzeňský odchovanec zářil v dresu Hradce už v minulé, ještě druholigové sezoně, kdy byl se 17 góly nejlepším střelcem Fotbalové národní ligy. Jenže loni v květnu si na tréninku smolně bez cizího zavinění zlomil kotník a na půl roku vypadl ze hry. V závěru podzimu se sice už zapojil, ale formu znovu našel až nyní v zimě.

"Na konci roku jsem se cítil špatně po fyzické i psychické stránce. Ale pak jsem s přítelkyní najel na jiný stravovacím režim, začal jsem jinak posilovat a je to diametrální rozdíl. Teď se cítím opravdu skvěle," vyprávěl Vaněček.

Zatím nastoupil do čtyř utkání, ve kterých odehrál pět poločasů. Proti Mladé Boleslavi se sice ještě neprosadil, ale pak zařídil výhru nad Varnsdorfem 1:0 a poté vystřelil i výhru 3:1 nad Pardubicemi. Především druhý gól, při kterém se do centru položil střelou přes hlavu, byl parádní.

"Byl to jeden z nejhezčích v kariéře. Ještě v druhé lize jsem dal Ústí nad Labem gól patičkou, ale tyhle nůžky byly opravdu výstavní," pochvaloval si Vaněček.

V semifinále ho trenéři šetřili, ale ve finále Tipsport ligy odehrál celé utkání a měl velkou zásluhu na výhře 2:0 nad Českými Budějovicemi. Nejenže dal po rohu druhou branku, ale také dobře sklepával na spoluhráče dlouhé pasy a dělal obraně soupeře velké problémy.

"Triumf v Tipsport lize nás povzbudí do další práce. Je to důkaz, že naše výkonnost stoupá. I když se to nedá srovnat s ligou, tak to povzbuzení je," řekl Vaněček. "Chtěl bych vyzdvihnout zimní přípravu. Je sice hodně náročná, ale přináší ovoce. I přes tu únavu dokážeme celé utkání uběhat s přehledem," dodal.

Na podzim byl Hradec Králové otloukánkem ligy, už poslední kola ale naznačila zlepšení a příprava to zatím potvrzuje. "Změnil se hlavně přístup v kabině. Parta začala být semknutější, začali jsme tahat za jeden provaz a na hřišti je to strašně znát. Bojujeme jeden za druhého, začínáme se sehrávat. Myslím, že v lize ještě budeme na jaře soupeřům zatápět," mínil hradecký kanonýr.

Ví, že boj o záchranu bude s 11 body po podzimu velmi složitý, ale věří, že se současnou formou to nebude marný boj. "Zůstáváme nohama na zemi, pořád jsme poslední, ztrácíme pět bodů, takže musíme být pokorní. Ale vstup do nového roku je úplně parádní. Vše jsme vyhráli a věřím, že to bude pokračovat, a letos třeba neprohrajeme jediný zápas," dodal s úsměvem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud