25. ledna 2015 • 21:02

Konečně chytám a snad se mi bude dařit i dále, věří Kacetl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový brankář Ondřej Kacetl momentálně zažívá nejvydařenější období svého angažmá v extraligovém Hradci Králové. Poprvé nastoupil do pěti zápasů východočeského týmu za sebou jako jednička a dnes se Mountfieldu odvděčil čistým kontem na ledě Sparty. I díky řadě jeho zákroků Hradec Králové porazil Pražany 5:0.


"Abych řekl pravdu, tak konečně chytám. Jsem za to strašně rád a snažím se být v klidu. Čekal jsem na ten čas. Snad budu chytat dál, budu mít štěstí a bude se pořád dařit," řekl Kacetl novinářům po utkání, ve kterém si připsal 33 zákroků.

Na začátku sezony se přitom přes Pavla Kantora do branky moc nedostal. "Pořád jsem dřel. Poslali mě do Jihlavy, tam jsem dřel, tady se snažím taky pořád na sobě pracovat a budu v tom pokračovat," uvedl čtyřiadvacetiletý gólman, jenž do Hradce přišel ze Znojma. "Poprvé jsem odchytal pět zápasů za sebou, čehož si cením. I když jsem dostal tři góly od Komety a střídal jsem, tak mě pak trenéři dali do branky. To zvedne sebevědomí," pochvaloval si.

Kacetl přiznal, že mu úvod zápasu ulehčila rychle vstřelená branka. Hradec se totiž do vedení dostal již v čase 0:32. "Byla to strašná úleva, protože nám spadl kámen ze srdce. Když vyhráváte, vždy se hraje lépe," řekl Kacetl, jenž ale brzy musel ukazovat i své umění.

Hned ve 2. minutě hrála Sparta první přesilovku, ve 4. minutě dostal útočník David Dvořáček výhodu trestného střílení. "Čekal jsem, co udělá, a on chtěl vystřelit rychle mezi nohy. Naštěstí mi trefil špičku betonu. Neřekl bych ale, že to nějak pokazil," uvedl Kacetl.

Další klíčový zákrok předvedl ve 37. minutě, kdy se při hradecké přesilovce dostal do samostatného nájezdu Tomáš Rolinek. "Měl jsem štěstí. Vůbec jsem nevěděl, jak jsem to chytil. Rolas mě trefil do betonu. Navíc pak trefili i dvě tyčky," uvedl Kacetl.

Důležitější než nula však pro něj prý byla tříbodová výhra. Východočeši se totiž díky ní posunuli na páté místo tabulky a na sedmou Plzeň mají k dobru sedm bodů. Cílem Mountfieldu je udržet se v elitní šestici a zajistit si přímý postup do čtvrtfinále play off. "Pořád je ve hře hodně bodů a my se budeme s Plzní rvát až do konce. Ještě musíme hodně zápasů vyhrát, tohle byly další důležité tři," řekl Kacetl.

I v Praze si hradečtí hokejisté mohli vychutnat podporu početného kotle fanoušků. "To bylo neskutečné. Ženou nás a my jsme skoro všude doma, to je paráda. Bylo tady skoro deset tisíc lidí, a když Sparta prohrávala 0:5, tak začali pískat. My jsme dostali doma 7:0 a fandilo se pořád dál," ocenil Kacetl fanoušky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud