27. února 2015 • 21:15

Hokejisté Slavie přehráli v Edenu Brno jednoznačně 5:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Slavie porazili v 51. kole extraligy Kometu 5:2 a ukončili tak sérii čtyř porážek proti brněnskému soupeři. Dvě branky a asistenci si v zápase, který se hrál v Edenu, připsal domácí forvard Miloslav Čermák. Kometa tak prohrála potřetí za sebou na kluzištích soupeřů, nadále je ale třetí.


Kometa se v Praze představila bez své brankářské jedničky Čiliaka, který v předešlém kole udržel čisté konto proti Mladé Boleslavi. Premiérový start v nejvyšší soutěži si tak připsal dvacetiletý Klimeš, který doposud působil v druholigové Břeclavi. "Marka (Čiliaka) jsme nechali doma. Nic za tím není. Chtěli jsme v brance vidět Lukáše Klimeše," řekl asistent trenéra Komety Karel Beran.

A v úvodu si mladý gólman na nedostatek práce nemohl stěžovat, Slavia byla totiž od začátku aktivnější a Brno zatlačila do defenzivy. Nápor domácích ukončilo až vyloučení Šticha, který hokejkou zranil v obličeji Tona. Nejproduktivnější hráč Komety následně zamířil do kabiny a do duelu už nezasáhl. "Petr má zranění v oblasti pusy. Něco se zubama, navíc tam bylo nějaké šití. Není to ale nic vážného, že by v play off nemohl nastoupit," uvedl Beran.

Skóre se poprvé změnilo v 11. minutě, kdy Tomica zakončil střelou mezi Klimešovy betony rychlý protiútok a spolupráci se Sklenářem. Při Poletínově vyloučení mohl vyrovnat Němec, ale Svobodu nepřekonal a z protiútoku opět udeřila Slavia. V oslabení se trefil Miloslav Čermák. Při Šulcově vyloučení byl blízko snížení Honejsek, ale Svobodu překonat nedokázal.

Místo kontaktního gólu hostů tak přišla další trefa domácích. Ve 22. minutě se prosadil z dorážky dvaačtyřicetiletý obránce Kolařík a připsal si první branku v tomto ročníku. V 26. minutě však snížil sedmnáctým gólem ve své životní sezoně Vondráček a hosté přidali.

Další šanci zapsat se mezi střelce měl Honejsek, opět ale neuspěl. Příležitosti však měli i domácí, Vlasák trefil tyč. Prosadil se však až na začátku třetí části aktivní Miloslav Čermák, jenž překonal Klimeše po dalším rychlém protiútoku. "Brejkové situace zápas rozhodly. My jsme dostali tři góly z brejků, na druhé straně brankář Slavie naše šance chytil," řekl Beran.

Slavia tak mířila za čtvrtou výhrou v letošním roce, na které nic nezměnil ani gól kapitána Komety Leoše Čermáka. Poslední slovo měl navíc v přesilovce domácí kapitán Bednář. Slavia tak oslavila návrat do Edenu, kde naposledy hrála v listopadu 2012, jasnou výhrou.

"Na ledě jsme nechali všechno a zaslouženě vyhráli," řekl Jaroslav Bednář, jenž si stejně jako další domácí hráči pochvaloval atmosféru ve stařičké hale. "To se (s O2 arenou) nedá srovnávat. Sice nebylo plno, ale atmosféra byla skvělá. Získali jsme tři body a myslím, že se nemáme za co stydět," uvedl nejproduktivnější hráč Pražanů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud