27. února 2015 • 23:16

Liberecký kapitán Výtisk: Zklamali jsme sami sebe

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
S ohledem na všechny okolnosti měli hokejisté Liberce před dnešním předposledním kolem základní části extraligy přes čtyřbodovou ztrátu na desátou příčku stále vcelku reálnou naději, že se probojují do předkola. A v neděli skutečně mohli hrát o vše v přímém souboji proti Mladé Boleslavi. Zůstalo ale jen u 'kdyby'. Nesplnili totiž základní cíl, který si předsevzali - vyhrát v Karlových Varech.


Bílí Tygři navíc sami uznali, že neuspěli zcela zaslouženě. Podali neuspokojivý výkon hluboko pod hranicí svých možností. Výsledkem byla jasná porážka 2:5. "Dnešní zápas jsme zvládli špatně, nehráli jsme to, co jsme hráli v předchozích pěti zápasech. Zklamali jsme sami sebe, zklamali jsme to, v co jsme věřili. Dnes jsme si nezasloužili vyhrát," připustil kapitán poražených Jan Výtisk.

Pro nepovedené vystoupení neměl robustní třiatřicetiletý bek vysvětlení. "Nemůžeme se ani vymlouvat na nějaký tlak. My pod tlakem hrajeme skoro půl sezony. Prostě jsme k tomu dnes přistoupili špatně," zlobil se Výtisk, jehož týmu se výrazně vzdálilo předkolo už ve středu, kdy v dohrávce 50. kola doma podlehl Litvínovu 0:2. "S Litvínovem jsme však hráli dobře. Ale dnes to bylo o ničem," prohlásil Výtisk.

"Je sice pravda, že chvílemi byl i dnes u nás vidět nějaký náznak tlaku, ale vždy jsme udělali fauly, po kterých nám soupeř vstřelil góly. Po obdržených brankách jsme se už nezvedli," zhodnotil Výtisk průběh zápasu, v němž stihl jeho celek dorovnat pouze úvodní trefu Energie.

Přiznal také, že nebude snadné najít motivaci pro zápasy ve skupině o udržení. "Jsme hodně zklamaní a bude určitě chvíli trvat, abychom vstřebali tu skutečnost, že místo play off budeme hrát jen play out. Mrzí nás to o to více, že po příchodu nového trenéra (Filipa Pešána) jsme se hodně zvedli, ale dnes jsme vše pokazili. Nedokážu vlastně ani odpovědět, proč tato sezona skončila pro Liberec tímto neúspěchem," uzavřel Výtisk.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud