28. února 2015 • 17:33

Hejnová se rozhodla, na halovém ME v Praze poběží osmistovku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová poběží za týden na halovém mistrovství Evropy v Praze osmistovku a čtvrtkařskou štafetu. Řekla to České televizi poté, co v tréninku absolvovala zkušební běh na 600 metrů a ve srovnání s lednovým časem se zlepšila.


"S největší pravděpodobností poběžím osmistovku a čtvrtku jenom ve štafetě," uvedla Hejnová, bronzová medailistka z olympijského Londýna. "U čtyřstovky v hale je důležité seběhnout na správném místě, protože ve druhém kole už se předbíhá jen těžko. Na osmistovce je víc času něco s tím závodem udělat," dodala v rozhovoru pro ČT.

Osmistovka je pro ni novou tratí, přesto se k ní před mistrovstvím republiky přikláněla ona sama i trenér Dalibor Kupka. Vystoupení před týdnem v pražské hale ve Stromovce však Hejnovou zviklalo. Na čtyřstovce tam zaběhla čas 52,76 sekundy a v evropských tabulkách se zařadila mnohem výš než na dvojnásobné trati.

"Cítím se dobře na těch delších (tratích), i když ta rychlost se zvedá. Rychlost v závěru na půlce by byla dobrá, obecnou vytrvalost mám v sobě," podotkla po MČR.

Halové mistrovství Evropy se v pražské O2 areně uskuteční od 5. do 8. března.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud