28. února 2015 • 22:27

Mladá Boleslav vyhrála základní část extraligy florbalistů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Florbalisté Mladé Boleslavi porazili v závěrečném 22. kole mistrovské Vítkovice 10:6 a poprvé slaví prvenství v základní části extraligy. Poslední volné místo ve čtvrtfinále zaujali hráči FBC Ostrava, kteří v přímém souboji vyhráli v Pardubicích 7:4. Budou tak spolu s Chodovem, Bulldogs Brno a pražskou Spartou týmy, z kterých si Mladá Boleslav jako první bude vybírat soupeře pro start play off.


Na vítězství Středočechů se podílel před 546 diváky hattrickem Martin Rožnovják a čtyři body za gól a tři asistence si připsal Petr Kološ. "Byl to vynikající zápas ve velmi vysokém tempu. Potěšil mě týmový výkon a výkon třetí formace. Jediným negativem utkání je šest obdržených branek, což je příliš. Je důležité jít do play off z prvního místa. Děkujeme divákům za úžasnou atmosféru," řekl oficiálním stránkám ČFbU trenér Mladé Boleslavi Jan Zahalka.

Vítkovice skončí třetí, protože mají horší bilanci ze vzájemných zápasů s Tatranem Střešovice. Ten má při shodném počtu bodů už před nedělním duelem v Brně jistotu druhé pozice a výběru soupeře hned po Mladé Boleslavi.

"Zápas se divákům musel líbit. Oba týmy předvedly to lepší ze svého kalibru. V náš neprospěch rozhodly tři věci - neproměňování šancí, pět gólů z ničeho po nahozených míčkách do velkého brankoviště a nevyužité přesilovky," uvedl trenér Vítkovic Michal Deus.

Souboj o play off v Pardubicích navštívilo 710 příznivců a domácí se znovu v extralize play off nedočkali. "Měli jsme nevydařený vstup do utkání. Střelecky ani kombinačně se nám moc nedařilo tak, jak jsme chtěli, hráči ovšem bojovali do poslední minuty. Sportovně gratulujeme soupeři a děkujeme našim divákům. Věřím, že nás i tahle smutná prohra posune dál. Musíme se připravit na play down," uvedl trenér Pardubic Martin Czeczinkar. V prvním kole boje o udržení čekají Pardubice Královské Vinohrady, druhou dvojici tvoří Liberec s Otrokovicemi.

Florbalisté FBC Ostrava loni poprvé v historii hráli v play down a tentokrát se mohou opět těšit na play off. "Naše mladé družstvo dokázalo to, co si slíbilo na začátku sezony. Dneska to bylo nejen o tom, kdo chce, ale také o hlavách," prohlásil trenér FBC Ostrava Petr Koutný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud