1. března 2015 • 10:42

Mrázek se rve o návrat do Detroitu, v AHL vychytal druhou nulu v řadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový brankář Petr Mrázek z Grand Rapids si připsal v nižší AHL druhé čisté konto za sebou a celkově třetí v sezoně v dresu Griffins. Po pátečním výhře v Milwaukee 4:0 v souboji s krajanem Markem Mazancem přispěl v sobotu 27 úspěšnými zákroky k vítězství 5:0 na ledě Chicaga Wolves.



Třiadvacetiletý Mrázek drží neprůstřelnost 144 minut a 28 sekund. Vítkovický odchovanec si poté, co se po třech měsících strávených v prvním týmu Detroitu vrátil na farmu, připsal třetí nulu. Minulý týden v sobotu pomohl k vítězství nad Hamiltonem 2:0.

Ve všech pěti duelech po návratu na farmu si Mrázek připsal vítězství a ze 146 střel inkasoval jen čtyři góly. V AHL má v tomto ročníku na kontě 11 utkání s průměrem 2,07 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 92,4 procenta.

V této sezoně NHL odchytal Mrázek 20 zápasů s průměrem 2,55 gólu na utkání, úspěšností 90,9 procenta a jednou také udržel čisté konto. Detroit jej draftoval v roce 2010 v pátém kole jako 141. hráče v pořadí. Celkem dostal v prestižní soutěži šanci v 31 duelech, má průměr 2,29 branky na zápas, úspěšnost 91,4 procenta a třikrát udržel nulu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud