1. března 2015 • 10:23

Boulařka Sudová skončila v duálech v Japonsku dvanáctá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Lyžařka v boulích Nikola Sudová obsadila v paralelním závodu Světového poháru v japonském Tazawaku 12. místo. Poté co si v sobotu v individuální jízdě vyrovnala maximum sezony čtvrtou příčkou a cítila křivdu od rozhodčích, dnes v osmifinále vypadla s Kanaďankou Alex-Anne Gagnonovou.


"Dneska chumelilo a chumelilo. Duály se nevyvíjely špatně. Bohužel jsem ve druhém kole natrefila na velmi rychlou Kanaďanku, prohrála jsem o tři setiny vteřiny a v součtu bodů 17:18," uvedla dvaatřicetiletá Sudová, které se v lednu nepovedlo mistrovství světa v Rakousku, ale pak byla ve třech závodech ze čtyř nejhůře sedmá.

V pořadí seriálu před závěrečným dílem v Megéve drží česká lyžařka stále pátou pozici, už jistou vítězkou SP je pošesté americká hvězda Hannah Kearneyová. Mezi muži počtvrté převezme trofej suverénní Kanaďan Mikaël Kingsbury, jenž v Japonsku vyhrál už sedmý závod z osmi v této sezoně.

V osmifinále duálů stejně jako Sudová vypadlo několik favoritek včetně sester Maxime a Justine Dufourových-Lapointeových či další Kanaďanky Audrey Robichaudové. Premiérové vítězství slavila Morgan Schildová z USA, její krajanka Kearneyová byla třetí. Celkově Světový pohár od roku 2009 nevyhrála Kearneyová jen před pěti lety.

Sezona boulařkám skončí ve francouzském Megéve 15. března.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud