1. března 2015 • 12:51

V extralize házenkářů si v boji o play off pohoršil Frýdek-Místek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dvě kola před koncem základní části extraligy házenkářů se Černý Petr v boji o play off ocitl v rukách Frýdku-Místku. Moravsko-slezský klub prohrál 29:38 na hřišti Hranic, které měly před zápasem stejný bodový zisk a horší skóre, a klesl na deváté místo. O bod se totiž před něj posunuly Karviná a Jičín, které ve 20. kole slavily výhry.


"Šlo o účast a neúčast v bojích play off. My jsme to utkání prohráli hlavně tím, že se v prvním poločase vůbec nedařilo našim gólmanům a tři zákroky za poločas nemohly přinést lepší výsledek. Ve druhé půli už to bylo lepší, ale zase jsme neproměnili několik šancí, abychom mohli utkání zdramatizovat," konstatoval trenér Frýdku-Místku Aleš Chrastina.

Po pátečním jasném vítězství Karviné, jež byla po minulém kole pod čarou postupu, nad Zlínem (38:14) dnes Jičín o jediný gól udolal pražskou Duklu 24:23. V posledních dvou minutách otočil skóre ve prospěch domácího týmu dvěma góly David Krahulec.

"První poločas se nám extrémně vydařil (16:12), neproměnili jsme ale tři sedmičky. Dovolili jsme Dukle zvednout se. Závěr byl o štěstí, nicméně bojovností jsme utkání nakonec dotáhli do vítězného konce. Pro nás je důležité, že jsme zůstali ve hře o play off," řekl trenér Jičína Aleš Babák.

Z první pětice týmů o víkendu vyhrála jen vedoucí Plzeň - obhájce titulu porazil páté Lovosice 35:25. Jistotu play off mají také Zubří a Dukla. Čtvrté Brno je ve vyrovnané tabulce po sobotní remíze v Zubří (36:36) v tříbodovém dosahu Frýdku-Místku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud