15. března 2015 • 09:59

Mistrovství ČR ve skialpinismu vyhráli Štantejský a Grohová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Michal Štantejský z domácího klubu SAC vyhrál sobotní mistrovství republiky ve skialpinismu ve Špindlerově Mlýně. V devíti kategoriích se na start postavilo 83 vyznavačů chůze na lyžích s pásy, účastníky v hlavní kategorii čekalo náročných 18 kilometrů s převýšením 1650 metrů.


Za Štantejským obsadil druhé místo Radoslav Groh a třetí skončil Jan Hepnar. Mistryní republiky se stala reprezentantka v běhu na lyžích Karolína Grohová před Petrou Volfovou a Lucií Luštincovou.

"Trať byla skvělá, podklad pevný, sněhu dost, stopa pěkně prošlapaná - podmínky byly ideální," uvedl vítěz. Už na prvním kopci si vybudoval náskok. "Šel jsem naplno," podotkl muž, pro kterého je skialpinismus hlavně zábavou ve volném čase po práci. "Motivace je jasná, jen je těžké najít dostatek času pro trénink," řekl Štantejský.

Po závodě byli spokojeni i organizátoři. "Letošní sezona se vydařila, doufám, že ta příští bude minimálně stejně dobrá," připomněl loňské potíže se sněhem předseda komise závodního skialpinismu při Českém horolezeckém svazu Pavel Jirsa. "Vítězství Michala (Štantejského) mě nepřekvapilo, znám ho dlouho a vím, že kdyby měl podmínky pro kvalitnější přípravu, patří mezi širší světovou špičku," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud