15. března 2015 • 11:09

Golfistka Spilková začala sezonu na okruhu LET 29. místem v Číně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Golfistka Klára Spilková začala svoji pátou sezonu na evropské sérii LET děleným 29. místem v čínském Chaj-nanu. Na hřišti v Mission Hills skončila se skóre +4. Vyhrála Korejka Rjo So-jon (-13).


"Celý týden to bylo na hřišti velice náročné, protože nám podmínky ztěžoval silný vítr. I přesto mám z celkového umístění radost. Je to můj první turnaj sezony a svoji hru cítím velice dobře," uvedla dvacetiletá Spilková v tiskové zprávě.

Do posledního kola vstupovala na 17. místě, ale hned na první jamce zapsala triple bogey. "Čtyřikrát jsem byla v bunkeru a pokaždé v jiném," popsala.

Další bogey přidala na třetí a čtvrté jamce, ale pak výsledek zkorigovala dvěma birdie. "Po nevydařeném začátku dne jsem se znovu dostala do hry, ale samozřejmě mě nedělní výsledek mrzí," komentovala finálové kolo za 76 ran a propad ve výsledcích na 29. místo. Přesto si na turnaji vylepšila své maximum, kterým dosud bylo 40. místo z roku 2013.

Z Číny se Spilková přesune na chvilku do Prahy. "Během dvou dnů si stačím přebalit a zacvičit si," řekla, co zvládne před odletem do Anglie za koučem Keithem Williamsem, s kterým se připraví na další turnaj LET v Maroku. V Agadíru s ní bude koncem března poprvé v roli caddie Slovenka Zuzana Kamasová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud