28. dubna 2015 • 21:30

Hanušová se po pěti letech dočkala titulu a hned jako MVP

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bylo jí osmnáct let, když basketbalistka Alena Hanušová slavila s Brnem svůj první ligový titul. Na další čekala pět let a k triumfu ZVVZ USK Praha ve finále s Hradcem Králové dokonce pomohla jako nejužitečnější hráčka celé série.


"Tehdy s Brnem jsem teprve sbírala zkušenosti. Proto je tento titul cennější. Ale hlavně proto, že se nám povedla celá sezona. Hlavně triumf v Eurolize. Prostě máme triple, no," radovala se Hanušová.

Ve finále zaznamenala 12, 15 a 21 bodů a vedení soutěže ji zvolilo nejlepší hráčkou soutěže. "Z našeho týmu tu cenu ale mohl dostat každý. Kia Vaughnová, Laia Palauová či Sonja Petrovičová. Mně se prostě povedl poslední zápas, tak to asi proto dali mně," odmítla chválu Hanušová.

Už v první sezoně po přestupu z Brna do USK tak získala vše, co mohla. "Byla to moje životní sezona. Nejen kvůli výsledkům, ale i kvůli tomu, že s trenérkou pracuji na zlepšení mojí obrany. Když jsem před sezonou viděla naší soupisku, tak jsem nečekala, že odehraju tolik minut," připustila.

Po letech se USK ve finále překvapivě neutkal s IMOSem Brno, ale s Hradcem Králové, jelikož Brno po bohatých letech letos skončilo až šesté. Hanušová si tak nemohla zahrát proti svému bývalému celku. "Už na začátku sezony jsem tušila, že finále nebude s Brnem, které letos nemělo tak silnou lavičku. Na druhou stranu je ale super, že tam dostaly šanci mladé holky, aby získaly zkušenosti. Bylo vidět, že Euroliga je pro ně vysilující a v rozhodujících zápasech jim síly chyběly," řekla Hanušová.

Na oslavy nejvydařenější sezony v historii klubu bude mít jen minimum času. Už v pondělí se totiž bude hlásit na srazu národního týmu před přípravou na mistrovství Evropy. "Možná jeden den vysadíme, ale v pondělí začíná reprezentace, takže od čtvrtka už budeme běhat a chodit do posilovny. Dostaneme plán od našeho kondičního trenéra. Povedený rok ale určitě oslavíme," dodala třiadvacetiletá rodačka ze Sokolova.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud