23. června 2015 • 09:27

Badmintonistka Gavnholt chce po zranění medaili z Baku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ideální vstup do Evropských her má za sebou badmintonistka Kristína Gavnholt. V Baku vyhrála úvodní dva zápasy v základní skupině a má prakticky jistý postup do play off. Sedmadvacetiletá česká reprezentantka, která žije v Dánsku, tak splnila základní cíl. Na turnaji však chce více, stejně jako Petr Koukal doufá v postup do semifinále.


"Už jsem se na dvou Evropách dostala do fáze pět až osm, tak doufám, že se to tentokrát zlomí a dosáhnu na medaili. Uvidíme. Nejlepších pět Evropanek tady není, i tak jsou tady ale těžké soupeřky. Nechci moc předbíhat, koukám se vždy na další zápas," uvedla Gavnholt v rozhovoru pro ČTK a MfDnes.

Uspět v Baku je pro ni důležité i proto, že se vrací na kurty po zranění kolena. "Zranila jsem se loni na mistrovství světa, takže teď nemám žádné body v žebříčku. Chci se dostat tam, kde jsem byla," uvedla 116. žena světového pořadí. Loni v srpnu byla osmadvacátá.

Vedle posunu v žebříčku je už nyní ve hře i účast na olympijských hrách v Riu de Janeiro. "Kvalifikace nám začala 1. května," řekla Gavnholt, který startovala v Pekingu a Londýně. I proto se jí Evropské hry v Baku líbí. "Myslím si, že to připravili moc hezky, všechno klape. Hodně se snaží, je to tady na velmi dobré úrovni," uvedla.

Gavnholt reprezentuje Českou republiku, ale narodila se na Slovensku a žije v Dánsku. "Tatínek je Čech, maminka ze Slovenska, vyrůstali jsme tam," řekla rodačka z Trenčína.

"Kvůli tréninku jsem odešla do Dánska, kde jsem poznala manžela. Tam žiju a trénuju," uvedla. Své rozhodnutí si pochvaluje, Dánsko je totiž evropskou Mekkou badmintonu. "Dánové jako jediní z Evropy dokážou konkurovat Asiatům. Mají to jako třetí národní sport. Jak je u nás hokej a fotbal, u nich je házená a badminton," dodala.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud