21. července 2015 • 18:31

Švecová na ME zajistila české střelbě další olympijské místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Lucie Švecová skončila na mistrovství Evropy v Mariboru sedmá ve střelbě ze sportovní malorážky na 3x20 ran a vybojovala účastnické místo na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Český tým, který tvořily ještě Adéla Sýkorová a Nikola Mazurová, získal bronz.


Sýkorová je držitelkou olympijského bronzu z Londýna, Mazurová v třípolohové střelbě z malorážky vybojovala účastnické místo pro Rio už dříve, ale v Mariboru je obě zastínila Švecová. Třiatřicetiletá plzeňská střelkyně už soutěžila na OH 2000 v Sydney, tehdy ještě pod dívčím jménem Valová, na mistrovství Evropy před dvanácti lety získala stříbro.

Vydařenou poslední položkou se Švecová protlačila do osmičlenného finále, které naopak těsně uniklo desáté Sýkorové, a v něm jí i sedmá pozice nakonec stačila k zajištění olympijského místa. Ta byla v Mariboru v této disciplíně ve hře tři, ale vítězná Srbka Ivana Maksimovičová ani tři další finalistky je už získat nemohly.

"Mám z toho obrovskou radost, přiznám se, že jsem něco takového vůbec nečekala. Po základním závodě, který se tu střílel v největším vedru, protože kvůli výpadku elektrického proudu se náš závod posunul, jsem byla hodně unavená. Ve finále jsem se držela na sedmém místě, které jsem potvrdila poslední ránou, i když to byla devítka," citoval Švecovou sport.cz.

Soutěž družstev vyhrály Polky před Německem, české střelkyně skončily s dvoubodovým odstupem za vítězkami třetí.

Česká republika tak má v držení už tři střelecká místa pro olympijské hry v Riu, vedle Mazurové a Švecové ho zajistil i David Kostelecký v trapu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud