9. října 2015 • 21:17

Sparta porazila Plzeň 5:4 v prodloužení a pomohla do čela Liberci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Sparty porazili v 9. kole extraligy Plzeň 5:4 v prodloužení. Pražané vedli v polovině páté minuty už 2:0, poté promarnili vedení 4:1. Přesto ukončili sérii tří porážek a pomohli do čela Liberci, jež na Západočechy ztrácel jediný bod. Škoda přišla o šňůru čtyř vítězství a na ledě Sparty prohrála počtvrté z posledních pěti vzájemných klání. Duel rozhodl svým druhým dnešním zásahem útočník Daniel Přibyl.


Sparta měla bleskový nástup, který určil ráz většiny zápasu. Po 130 odehraných vteřinách prostřelil Machovského povedenou ranou z úhlu Kudrna. V páté minutě si pak Réway ve vlastním obranném pásmu obhodil Pulpána, čímž založil rychlý brejk a po výměně puku s Hlinkou přečíslení dvou na jednoho i sám úspěšně zakončil.

Krátce nato se pak vyznamenal Pöpperle, když lapačkou na poslední chvíli zabránil ve skórování Bližňákovi, jehož pěkně našel Kratěna. Hlinka pak tváří v tvář Machovskému minul jeho levou tyč. V závěru druhé části dostali sparťané ještě možnost hrát celkem 79 vteřin v pěti proti třem, hosty však v dlouhé dvojnásobné přesilovce příliš neohrozili.

A to ani poté, co se první z hříšníků Jeřábek musel záhy po návratu na led znovu pakovat na trestnou lavici za vyhození kotouče do hlediště a daroval Pražanům další dvě desítky sekund dvojnásobné početní přesily. Pak si dvě přesilovky v krátkém sledu po Glennových prohřešcích zahrála i Plzeň, jenže Pöpperle vychytal Hossu i Indráka.

Před polovinou duelu už ho přece jen překonal Poletín, k němuž propadl puk po Sýkorově nahození, jenže tečující Mikuš záhy vrátil Spartě v přesilovce dvoubrankový náskok. Ve 36. minutě Sabolič hledal "žabkou" Přibyla, kotouč přeskočil hůl Indrákovi a Přibyl zvýšil už na 4:1.

"První dvě třetiny byly z naší strany poměrně kvalitně odehrané. Vytvářeli jsme si dostatek šancí, měli jsme přesilovou hru pět na tři, nicméně po chybách, ztrátou koncentrace, malou bojovností, kdy jsme prohrávali souboje, jsme o ten náskok přišli," uvedl asistent domácího kouče Zdeněk Moták.

Na začátku třetí třetiny měl "tutovku" Sabolič, jenže Machovský ho vychytal. Místo prakticky rozhodující trefy udeřilo vzápětí na druhé straně, kdy jednoruč klepl do puku v mezikruží Jeřábek a snížil. A když v končící 49. minutě přidal kontaktní gól Kubalík, závěr notně zdramatizoval. Domácí se pak navíc zapotili při vyloučení Saboliče. To další Pechovo už ale ztrestal parádní bombou Bližňák.

Plzeň tak potvrdila svou skvělou bilanci ve třetích třetinách. Z devíti případů jich vyhrála šest, z toho polovinu minimálně tříbrankovým rozdílem. "Těžko říct, čím to je," pousmál se plzeňský kouč Michal Straka. "Možná, že to z nás nějak spadne, že se jako nemůže nic stát a zkusíme to. Je vždy důležité, když tam hned na začátku té třetiny padne nějaký rychlý gól, to nás pak nakopne," přemítal Straka.

Přesně minutu před vypršením základní hrací doby musel pykat Kracík, vydřený bod Škoda uhájila, ale v čase 60:32 vystřelil Spartě výhru Přibyl. "Byla škoda, že se nám to nepovedlo už v té základní hrací době, ale zaplaťpánbůh, že se nám to vydařilo alespoň potom v prodloužení," zhodnotil závěr zápasu Přibyl.

"Darovali jsme Spartě náskok 4:1 po dvou třetinách, do té poslední jsme si říkali, že se o to zase pokusíme jako v zápasech předtím a nakonec se nám to i povedlo. Pak bohužel minutu před koncem základní hrací doby zase zbytečný faul v útočném pásmu a gól Sparty v prodloužení. Ale za toho vývoje si získaného bodu vážíme," uvedl Straka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud